Mats Zuccarello har vært i storform den siste tiden, og før kampen mot Dallas Stars natt til fredag norsk tid hadde nordmannen målpoeng i 12 av de 13 siste NHL-kampene.

Senest natt til onsdag ble det både mål og assist i seieren mot Winnipeg Jets, men mot tabelltoppen Dallas Stars klarte ikke 35-åringen å komme på scoringslisten.

Tyler Seguin ga gjestene ledelsen etter drøye syv minutter, før Minnesota Wild slo tilbake med knappe tre minutter igjen av første periode – med Zuccarello på isen.

Rekkekamerat Kirill Kaprizov fikk med seg pucken, før han fyrte av et skudd bak den røde mållinjen. Pucken gikk i ryggen til Dallas-keeper Jake Oettinger og i mål til Kaprizovs 20. scoring for sesongen.

Dallas avgjorde

Den andre perioden forble målløs, og i den tredje sikret Dallas seieren med tre scoringer signert Wyatt Johnston, Jamie Benn og Seguin.

Minnesota Wild trodde de hadde skapt ny spenning med en redusering 46 sekunder før slutt i tredje periode, men Samuel Walkers scoring ble annullert for offside.

Zuccarello var på isen i totalt 20 minutter og tre sekunder i løpet av kampen. Det var nest mest av Wild-spillerne, kun tre sekunder bak Kaprizov. «Zucca» registrerte ett skudd på mål i løpet av kampen.

Oslo-mannen har spilt 35 kamper i NHL denne sesongen, og står med 16 mål og 23 assist på de.

Økte avstanden

Med tre nye poeng økte Dallas avstanden til åtte poeng ned til Wild på tredjeplass i «Central Division» i NHL. Tabelltoer Winnipeg Jets ligger tre poeng foran Wild, men Zuccarellos lag har henholdsvis én og to kamper færre spilt enn Winnipeg og Dallas.

Colorado Avalanche følger på poenget og plassen bak Wild, med én kamp mindre spilt.

De tre øverste lagene i hver av de fire divisjonene når siste runde spilles i midten av april er sikret plass i Stanley Cup-sluttspillet.

Neste mulighet til å se Zuccarello og Minnesota Wild i aksjon er mot St. Louis Blues i det vi går inn i det nye året. Pucken slippes nemlig klokken 00:00 norsk tid 1. januar 2023, og kampen sendes direkte på V sport 1 og Viaplay.