Søndag tok Fortuna et viktig poeng på hjemmebane mot Fart, som var en hengekamp som egentlig skulle vært spilt i vårsesongen.

– Vi spilte ikke så veldig bra, derfor synes jeg det er sterkt av oss å ta ett poeng. Slik sesongen har utviklet seg, så skal vi være glad for alle poeng vi tar framover, sier trener Olafsdottir til Sunnmørsposten.

Tre skudd på mål

Det var Fortuna som hadde ballen mest før pause på Color Line Stadion. Hjemmelaget fikk mye til å stemme helt fram til man nærmet seg motstanderen mål, da stoppet det litt opp. Men Fart hadde også sine farligheter og satte inn 1–0 like før pause i en god Fortuna-periode.

Tre minutter før slutt kom Fortunas utligning da Mari Wenaas banket til fra 17–18 meter.

– Det har vært et problem for oss i år at vi spiller bra helt til vi har mulighet til å score. Noen ganger virker det som vi skal gå med ballen inn i mål, sier den islandske treneren.

På sidelinjen fortvilet hun over at Fortuna-spillerne ikke utfordret gjestenes keeper oftere.

– Vi har kun tre skudd på mål. Det er for lite og noe vi må jobbe med, hvis ikke blir det ikke så mange mål på oss. Men vi skal møte dette laget én gang til, sier hun.

Etter søndagens poeng ligger Fortuna fortsatt på 6. plass med 21 poeng. Avstanden ned til nedrykk er på ni poeng med seks kamper igjen å spille.

– Målet vårt er å klare topp seks. Det er et mål vi bestemte oss for før høstsesongen, og det tror jeg vi kan klare å få til om vi jobber hardt.

Vil ha mer rutine

Olafsdottir er inne i sin første sesong som Fortuna-trener og har ett år igjen av kontrakten.

– Du blir værende?

– Jeg kom for å bli i to år, så har jeg mulighet for et tredje også. Vi må snakke sammen om hvordan vi skal gjøre ting framover, sier hun.

– Det må endringer til?

– Vi trenger flere spillere og det vet alle. Vi skulle gjerne mer rutine i laget, men vi må hente talentfulle spillere.

Fortunas trener hadde gjerne sett at de fikk én eller to rutinerte spillere til neste sesong.

– Vi må kanskje hente spillere og hjelpe dem litt i begynnelsen, så sørge for at de får jobber.