De vil kunne søke fra en pott på 300 millioner kroner dersom de kan dokumentere tapte inntekter eller økte utgifter knyttet til smitteverntiltak under den pågående pandemien.

Den nye hjelpepakken gjelder for månedene juli og august, og disse skal formaliseres i løpet av våren.

– Pengene bevilges for å stimulere til aktivitet og skape forutsigbarhet for idretten og frivilligheten, sier Raja til VG.

Han ramser opp Norway Cup, Birken på sykkel, seriekamper i fotball og en håndballcup i Trondheim som eksempler på arrangementer som naturlig vil kunne søke.

– Kanskje kan ikke barna på Norway Cup bo i gymsaler på grunn av pandemien, kanskje blir det fortsatt begrensning på publikum i toppfotballen, og kanskje blir det begrensninger på antall deltakere i Birken. Denne ordningen skal både gjelde tapte inntekter og økte utgifter som følge av smitteverntiltak, sier Raja.

FORLENGER ORDNING: Kulturminister Abid Raja, her sammen med blant annet Berit Kjøll, idrettspresident i Norges Idrettsforbund. Foto: Vidar Ruud

– Dette gir oss en større grad av forutsigbarhet, sier Norway Cup-general Pål Trælvik til VG.

– Jeg har ikke hatt tid til å sette meg så nøye inn i pakken ennå, men dette ser bra ut. Det har vært en usikkerhet, blant annet fordi vi har måttet legge inn merkostnader på 5,5 millioner bare til smittevern. Vi må få en inndekning på det.

– Men nå blir det Norway Cup i 2021?

– Ja, vi er i full planleggingsmodus. Vi har snakket med mange norske lag, som ønsker å komme. De vil ha en turnering der de kan sove over og kose seg med Oslos magi. Men kanskje blir det bare norske lag dette året. Det har vi ikke avgjort ennå, men det kommer vi til å ta stilling til før vinterferien, sier Pål Trælvik, som nå er optimist.

EKEBERGSLETTA: Norway Cup-general Pål Trælvik (t.h.) i samtale med idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

– Alle som vi snakker med, heier på at Norway Cup skal bli noe av i 2021. Kanskje blir det ikke mulig å dra til Sverige eller Danmark på turneringer dette året, samtidig som de ønsker å delta på en stor turnering. For barn er dette en fortvilet situasjon. Men det er klart at det blir en utfordring for oss - blant annet å kunne servere 18.000 måltider med forsvarlig smittevern.

Den eksisterende støtteordningen gjelder frem til 30. juni og har en ramme på 1,1 milliarder kroner.

I likhet med denne pakken, vil idrettslag som ønsker støtte fra den nye ordningen måtte søke hos Lotteritilsynet.