Norges kamp mot Romania ble avlyst som følge av at landslaget havnet i karantene etter Omar Elabdellaouis positive test.

NFF jobber med et «nødlandslag» til kampen mot Østerrike onsdag, hovedsakelig bestående av spillere som til daglig spiller utenfor Norges grenser og ikke var en del av den opprinnelige troppen.

Ferencvaros-angriper Tokmac Nguen bekrefter at han har blitt oppringt av NFF, men sliter med en vond hamstring og har et tett kampprogram. Han er dermed nødt til å si nei.

– Det er bekreftet nå. Det var kjedelig, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre. Jeg prøvde så mye jeg kunne, men til slutt var klubben bestemt på at de ikke ville slippe meg, sier Nguen til VG.

– Kroppen begynner å si fra litt. Jeg håper de klarer å skrape sammen et lag i hvert fall, sier han – og håper det kommer flere sjanser.

Etter det VG erfarer er det U21-trener Leif Gunnar Smerud som leder kampen dersom den blir spilt, slik TV 2 tidligere har meldt.

Groningen-spiss Jørgen Strand Larsen bekrefter også at han har fått en telefon fra NFF. Han venter med å hoppe i taket til det er bekreftet at kampen spilles, men sier han er spilleklar og frisk.

Gent-spiller Andreas Hanche-Olsen er kontaktet. Også Genk-spiller Mats Møller Dæhli bekrefter til VG at han har blitt kontaktet og er klar.

VG kjenner til at også lagkamerat Kristian Thorstvedt er kontaktet, slik TV 2 erfarte tidligere. Midtbanespilleren selv går langt i å bekrefte dette selv:

VG får opplyst at Sampdorias talentfulle midtbanespiller Kristoffer Askildsen har blitt kontaktet. Selv svarer han «ingen kommentar».

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud fremstår som en sannsynlig kandidat til å lede laget, men han har ikke besvart VGs henvendelser søndag.

– Jeg har fått en telefon fra NFF. Jeg stiller absolutt opp hvis det trengs. Vi får se hvordan det blir, for det er nok VM i logistikk for de som jobber med det, sier Sparta Praha-backen Andreas Vindheim til VG.

Aalborg-forsvareren Daniel Granli forteller til VG at han også har blitt kontaktet av NFF.

Odense-spiller Jørgen Skjelvik bekrefter også at han er kontaktet er klar. Det samme gjør Sondre Tronstad.

– Jeg har blitt oppringt. Det er veldig gøy. De spurte om jeg var klar. Jeg har fått klarsignal fra klubben også, bekrefter Vitesses midtbanespiller.

Også Håkon Evjen bekrefter til VG at han er blitt oppringt av forbundet.

– Ja, jeg har blitt oppringt. Det er fint. Jeg vet ikke om jeg kan dra ennå, men jeg regner med det går. Men det skal testes og planlegges, så det er jo en liten vei til at det går, sier Evjen og fortsetter:

– Det hadde vært utrolig artig, men man skal vel være helt rolig til det er sikkert. Jeg stresser ikke ennå, men det hadde vært utrolig kult.

Djurgårdens Fredrik Ulvestad bekrefter også til VG at han har blitt oppringt av NFF. Det samme har Ghayas Zahid blitt. Det bekrefter hans agent, Mike Kjølø, overfor VG. Zahid spiller til daglig for APOEL.

VG får også opplyst at Union Berlin-spiller Julian Ryerson har blitt kontaktet av NFF. Også Zlatko Tripic (Göztepe) har blitt kontaktet.

Jens Petter Hauge bekrefter til VG at han fortsatt befinner seg på Thon Hotel Storo i Oslo. Ettersom han tidligere har vært smittet av coronavirus, er han aktuell for en eventuell kamp mot Østerrike onsdag. Han ønsker foreløpig ikke å si noe mer om saken.

Martin Ødegaard har reist hjem til Madrid, bekrefter kommunikasjonssjef i NFF, Svein Graff, til VG. Sent lørdag kveld skrev VG at Ødegaard har hatt corona, men at han trolig ikke var aktuell likevel.

TV 2 har vært i kontakt med Elfsborg-målvakt Mathias Dyngeland, som bekrefter overfor kanalen at NFF har kontaktet ham.

Anders Kristiansen, keeper for belgiske Union SG, bekrefter også at NFF har gitt lyd fra seg.

– Ja, blitt kontaktet. Veldig klar om det blir tilfelle. Umulig å si nei til det, sier han til VG.

VG kjenner til at Nordsjælland-stopper Ulrik Yttergård Jenssen er kontaktet, men har takket nei på grunn av en skade.

– Jeg måtte melde avbud på grunn av den lille hamstringskaden jeg har. Det var synd, for det hadde vært gøy å representere landet igjen. Jeg synes jeg har fortjent en mulighet på landslaget, og forhåpentligvis kommer det nye muligheter til neste år, skriver Yttergård Jenssen i en SMS til iTromsø.

Per-Egil Flo (Lausanne) opplyser til VG at han takket nei på grunn av skade og tett kampprogram. Også Greuther Fürth-spissen Håvard Nielsen måtte si nei som følge av en skade.

Også Veton Berisha er kontaktet med spørsmål om han vil spille mot Østerrike. Viking-spilleren har tidligere hatt corona, og kan dermed reise ut av Norge og tilbake uten å gå i karantene.

LANDSLAGSDUELL: Per-Egil Flo står med fem kamper for det norske A-landslaget, men 31-åringen blir ikke med mot Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lørdag bekreftet Norwich-veteran Alexander Tettey at han ikke er aktuell.

Også Toulouse-stopper Ruben Gabrielsen skal være tatt ut, slik TV 2 har meldt, selv om han selv holder kortene tett til brystet foreløpig.

– Når noe er bekreftet, så skal jeg si ifra, sier han til VG.

VG har også vært i kontakt med midtbanespillerne Tobias Børkeeiet (Brøndby) og Sivert Heltne Hilsen (Elfsborg), som sier de ikke har blitt kontaktet. Det samme sier Adrian Nilsen Pereira (PAOK).

Heller ikke Rafik Zekhnini (FC Lausanne) eller Torgil Gjertsen (Wisla Plock) har hørt noe.

Det har heller ikke Vajebah Sakor, som spiller for greske Ofi Kreta.

– Jeg vil ikke selge inn meg selv. Jeg vil at prestasjonene mine skal tale for seg. Hvis de mener jeg presterer bra nok, bør jeg være aktuell. Jeg mener jeg har prestert bra, sier han til VG.

VG har også forsøkt å komme i kontakt med blant andre Fredrik Gulbrandsen, Håvard Nordtveit og Thomas Rogne, foreløpig uten å lykkes.

Det er fremdeles ikke noe uttak som er offisielt bekreftet fra NFF eller om spillerne faktisk får klarsignal til å reise til Østerrike.