På kvinnesiden var det ingen klarte å hamle opp med Maja Dahlqvist i Aure.

Ane Appelkvist Stenseth var raskest i prologen foran Hedda Østberg Amundsen og Maja Dahlqvist og vant sin kvartfinale og semifinale. Men i finalen var det svensken som var sterkest.

I mål var hun 47 hundredeler foran Appelkvist Stenseth og med Lotta Udnes Weng på 3. plass. Appelkvist Stenseth var uheldig i sin kvartfinale og måtte bruke mye krefter etter at hun ødela en stav tidlig i løpet.

Det tok nesten minuttet før hun fikk en ny en.

Ane Appelkvist Stenseth, her fotografert under en treningsøkt, var nest best på sprinten. Foto: Terje Pedersen/NTB

– Det er som natt og dag sammenlignet med forrige vinter. Jeg er glad det svarer så godt som det gjør. Jeg bommer litt på taktikk i dag, men det er bedre å bomme her enn i VM (Planica). Jeg skal ta svenskene i vinter, sier Stenseth til Adresseavisen.

Erik Valnes hadde en solid prolog (tredje beste tid) og vant sin kvartfinale og semifinale. I finalen ble det en knallhard fight mellom Valnes og Pål Trøan Aune. I mål ble Valnes dømt først, én hundredel foran Steinkjer-løperen.

Qiang Wang fra Kina snøt Even Northug for 3. plassen på den 1,5 kilometer lange sprinten i klassisk.

– Det er en sprinter som norske utøvere må følge med argusøyne fremover. Han har et enormt potensial, fastslår NRK-ekspert Torgeir Bjørn om kineseren som trener i Norge.