– Han må være seg selv. Jeg har sett at han vil tilpasse seg utrolig kvikt, sier Guardiola etter en spøk med Dagbladet.

De lyseblå hentet Haaland fra Borussia Dortmund i sommer. I Community Shield-tapet mot Liverpool sist helg bommet 22-åringen på sjansene sine.

– Sist helg spilte han 90 minutter for første gang på fem måneder. Han er en stor figur fysisk, og trenger kanskje mer tid på å komme seg i sin beste form. Men vi skal ha ham i fem år. Om folk tviler på at han vil score mål ... Han vil score mål. Han har gjort det hvert år. Han har sans og er en utrolig avslutter, sier Guardiola.

STJERNESKUDD: Manchester City åpnet lommeboken for Erling Braut Haaland denne sommeren. Foto: Frank Augstein / AP

Manchester City, som er regjerende mester i Premier League, serieåpner mot West Ham klokken 17.30 på søndag. Tidenes toppscorer i Premier League, Aland Shearer, tror City vinner igjen.

– Hvis jeg skulle valgt en ligavinner nå, ville det vært City. Bare på grunn av Haaland, sier Shearer på BBC.

– City vant sist år uten spiss, og nå har de fått Haaland som er verdensklasse. Det er en «no-brainer». De har styrket seg, så de vil vinne igjen, sier Jonathan Woodgate, tidligere engelsk landslagsspiller.

Også de gamle United-heltene Gary Neville og Roy Keane spår City-triumf.

Guardiola bryr seg ikke om antall mål Haaland vil score.

– Han må bare tilpasse seg slik vi spiller, og til slutt må vi tilpasse oss ham. Noen ganger trenger man litt tid så klart, men samtidig har jeg ingen tvil, sier Guardiola.

– Jeg vet ikke hvor mange mål han vil score, og jeg bryr meg ikke. Vi kommer ikke til å vinne for Erling eller tape for Erling.

Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane synes Haalands bevegelser mot Liverpool sist helg så «helt fantastisk» ut.

– Jeg mener det er en utrolig spiller og det er ingen tvil i mitt hode om at han vil bli en suksess i City. Han vil score bøttevis med mål, sier Keane på Sky Sports.

Guardiola er trygg på at Manchester City er sultne på mer suksess etter fire ligagull de siste fem årene.

– Jeg er selvsikker på grunn av det jeg ser på banen hver eneste trening, hvor utrolig fokusert spillerne er.