Seieren kom på den legendariske Spa-banen i Belgia.

– Jeg er så glad. Vi har jobbet hardt for det i hele år, men det har vært tøft. Nå får vi endelig seieren, forteller Olsen i et intervju vist på Viaplay.

Olsen hadde beste startspor og ledet - men det ble stor dramatikk da regnet styrtet ned de siste rundene av løpet.

Men Olsen - som i yngre år kjempet med Formel 1-mesteren Max Verstappen om hegemoniet i gokart - holdt hodet kaldt og vant.

– DTM er et av de virkelig store bilsportmesterskapene i verden med store fabrikkteam og profesjonelle førere. Det er på mange måter bilsportens Bundesliga, sier Viaplays Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen til VG.

– Litt Haaland altså?

– Ja, litt!

Porsche-fører Olsen ble jaget av Maximilian Götz på slutten, men tyskeren klarte ikke å ta igjen Våler-karen.

– En stor prestasjon også mentalt at han klarer å holde unna, sier Viaplay-kommentator Simen Næss Hagen på direkten.

– Kanskje er det den største enkeltseieren til Olsen noen gang - i hvert fall når du ser på lønnsslippene i dette mesterskapet, fortsetter Hagen.

Etter målpassering gikk Olsen rett til ingeniører, mekanikere og andre i teamet for å takket dem. Tidligere europamester i fotball, Stefan Kuntz, overrakte premien til nordmannen.

DTM står for Deutsche Tourenwagen Masters og har hatt en rekke kjente førere gjennom årene. Flere tidligere Formel 1-førere har vært blant stjernene i DTM.

Også Dennis Olsen drømte en gang om å bli Formel 1-fører, men fant etter hvert ut at mulighetene var større for en god karriere i bil med tak.

Seieren betyr også at nordmannen har tatt steget opp til 4. plass i mesterskapet totalt.