Skulle nordmannen levere hat trick i det Viaplay-sendte oppgjøret klokken 13.30, tangerer han allerede klubbrekorden som er på tre hat trick i løpet av én sesong (i alle turneringer). Den deles av Sergio Agüero og Raheem Sterling, ifølge Manchester Evening News.

VG Live 13.30: Wolverhampton-Manchester City

Haaland vil i så fall også nærme seg superspissene med fleste hat trick i Premier League-historien:

Grafikk: Sofascore.com

Alan Shearer gjorde hele fem hat trick for Blackburn i 1995/96-sesongen. Ingen kan måle seg med det. Harry Kane er nærmest med fire i 2016/17.

Erling Braut Haaland ble fredag kåret til Premier Leagues beste spiller for august.

Les også: Dette er er rekordene Haaland har knust hittil

– Han er en perfekt person å trene. Og han er en fin fyr, det er det viktigste, roser City-sjef Pep Guardiola, som spår at nordmannen bare vil bli bedre og bedre.

– Med tanke på alderen og ambisjonene, så ønsker han å bli bedre, og jeg tror han kommer til å bli det, sier Guardiola.

Erling Braut Haaland har sensasjonelle ti scoringer på seks ligakamper i sin første sesong som City-spiller. Han har to hat trick – mot henholdsvis Crystal Palace og Nottingham Forest.

Fortsetter den bredskuldrede jærbuen sitt vanvittige tempo, kommer flere rekorder til å ryke. Andy Cole og Alan Shearer deler rekorden for flest PL-mål i en sesong (34).

Duoen klarte 34 mål da det var 22 lag i Premier League, og hadde altså 42 kamper på seg.

Etter at ligaen ble redusert til 20 lag, og antall kamper ble redusert til 38, er det Mohamed Salah som har flest mål (32 mål) i løpet av én sesong.