WADAs president Craig Reedie. WADAs president Craig Reedie. Foto: Jean Christophe Bott / AP / NTB scanpix

WADA sier Russland hindret dem tilgang til dopinglab

Nå kan utestengelsen av landets dopingbyrå bli gjeninnført.

Verdens antidopingbyrå (WADA) sier de forlot Moskva tomhendte etter at russiske myndigheter skal ha nektet dem tilgang til Moskvas gamle dopinglaboratorium.

– Vi var ikke i stand til å fullføre oppdraget innen fristen ettersom Russland plutselig hevdet at vårt utstyr ikke er godkjent under russisk lovgiving, sier WADA i en uttalelse og tilføyer at russerne aldri nevnte kravet ved tidligere møter.

Gruppeleder Toni Pascual i WADA sier nå at de skal skrive en rapport om det mislykkede oppdraget. Byrået har tidligere reversert en utestengelse av Det russiske antidopingbyrået, men etter fredagens utvikling kan utestengelsen gjeninnføres.

– Surprise, surprise. Er det noen som er sjokkerte, sa administrerende direktør Travis Tygart i det amerikanske antidopingbyrået.

– La oss håpe WADA har lært leksen sin og umiddelbart understreker at Russland ikke respekterer regelverket. Alt annet er et dolkestøt i ryggen på rene idrettsutøvere, sier han.

Russlands idrettsminister Pavel Kolobkov forteller lokale medier at WADAs utsendte gruppe kan returnere, uten å nevne dato for retur. Han kommenterte heller ikke WADAs uttalelser om det plutselige russiske kravet om godkjenning av utstyr.