Bolsjunov herjet med konkurrentene: – En monsteretappe

Aleksandr Bolsjunov (24) er i ferd med å leke seg til sammenlagttriumf i Tour de Ski.

Bolsjunov vant Tour de Ski foran Sergej Ustjugov og Johannes Høsflot Klæbo i fjor. Nå er Ustjugov hjemme, fordi han ikke får orden på kroppen etter at han har hatt corona, mens Norge ikke er med i det hele tatt.

Etter fem av åtte etapper må man være en hasardiøs gambler om man setter penger på en annen en Bolsjunov. Han lekte med konkurrentene fra førsteposisjon på jaktstarten i Tobach onsdag.

– Han startet med en ledelse på åtte sekunder, nå er det ett minutt. Det er en monsteretappe, sier NRK-kommentator Jann Post under sending.

Bolsjunov vant til slutt med 55 sekunder. Han leder sammenlagt med to minutter og seks sekunder foran Artem Maltsev, mens franske Maurice Manificat er nummer tre sammenlagt, 2,09 minutter bak lederen. Deretter er det tre russere, før Dario Cologna fra Sveits er nummer syv, 3,50 minutter bak Bolsjubov når tre renn gjenstår.

– Med de norske ikke til stede er det en mann som leker med langrennsverden, han heter Aleksandr Bolsjunov, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

– Ikke den verste formen

Det ble fem russere øverst på resultatlisten, som tirsdag.

– Basert på resultatene ser det ut som jeg ikke er den verste formen, sa Bolsjunov til arrangøren med et lurt smil etter knockout-seieren.

Bolsjunov startet 8,3 sekunder foran landsmannen Denis Spitsov på jaktstarten. Etter 6,6 kilometer ledet han med 45 sekunder foran et tog av seks russere og en franskmann.

Bolsjunov hadde tre seirer og en 2. plass i årets tour foran onsdagens jaktstart. Russeren ledet sammenlagt med ett minutt og 15 sekunder foran landsmannen Maltsev, med russiske Dennis Spitsov tre sekunder bak ham.

Brakk staven to ganger

Maltsev brakk staven to ganger i løpet av jaktstarten, og så litt fortvilet ut andre gang det skjedde, da han falt i en motbakke i fiskeben.

Lørdag ble det action da russerne sendte hverandre ned i snøen:

Den franske veteranen Maurice Manificat forsøkte å yppe seg litt med russere rundt seg på alle kanter, og var oppe og dro en liten periode. Men de var hele tiden langt bak Bolsjunov.

Det ble russisk seier for damene tidligere onsdag, Julia Stupak vant foran Ebba Andersson og Jessica Diggins.

Torsdag er det hviledag, før det hele avsluttes med tre renn i Val di Fiemme.