Ole Andreas Høyberg, alias Adam Cliff, har flytta heim. Det er uansett her mange av låtane hans har blitt til.
Det blir kjent musikk i nye versjoner når trioen Myhr, Nymark og Tafjord, med Kenneth Ekornes som gjesteartist på storskjerm, inviterer til torsdagskonsert.
Robert Post spiller nye låter om aktuelle tema. «In this Town» handler om den gang han ble kalt «jævla homo» på gata i Ålesund.
Er teknologien den nye religionen, som kan sikre mennesker evig liv, spør Bjørn Vatne i sin siste roman, Død og oppstandelse. Denne uka stiller han til bokprat på Parken kulturhus, med direktesending på smp.no.
Ålesund strykekvartett med Stine Hole Ulla inviterer til små festkonserter med publikum på Parken kulturhus 17. mai. I tillegg blir et utdrag vist i opptak på Sunnmørspostens nettsider.
Hver uke framover inviteres publikum til arrangement på Parken kulturhus, sendt via Scena på smp.no, og etter hvert med et mindre og tillatt publikum til stede.
Koronakrisen avlyste alt av oppdrag for artister som Stine Hole Ulla, men andre ting gikk heldigvis som planlagt, og rett før påske fikk broren hennes fjernet en svulst fra hjernen.
De har på rekordtid blitt et av Norges mest ettertraktede liveband. Rotlaus har spilt på festivaler, idrettsarenaer og klubber i landets kriker og kroker. Det smittende humøret og den særegne nærheten til sitt publikum går ikke ubemerket hen.
Drømmeåret deres med masse musikk på samme folkehøgskole tok brått slutt med koronakrisen, men jazz er heldigvis god medisin mot store skuffelser.
«Moving On» kalla Marit Lystad Johansen debutalbumet sitt. No er det meste satt på vent, for både artisten og portrettfotografen, men det kan hende ho snart gjer alvor av den jazzlåta ho har på blokka.
Ålesundaren Ole Andreas Høyberg, som går under aliaset Adam Cliff, er ute med ny singel. Den handlar om å vere til stades i augeblikket.
Det store varemerket vart tyngre då dei for alvor slo gjennom i 2005, men dei meiner suksessen ikkje har gått til hovudet på dei. Planen er å vere akkurat slik som før.
Kan et knippe friske og søte sanger fra Spanias middelalder være akkurat det som trengs, for å få en grå karantene-onsdag til å skinne litt ekstra?
Sidan lunsjkonserten i 2015, har Nymark gått frå å synge nynorske jazzlåtar til å lage musikk med plantar.
Hoem har utvikla seg enormt både på eit profesjonelt og personleg nivå sidan lunsjkonserten i 2014. Endringa i uttrykket har fungert veldig bra, fortel artisten.
Bjørn Tomren har blitt pappa siden han jodlet med Ole Paus sist. Han tror ikke det er noe hinder for å sykle Norge på langs med enhjuling.
Som doktorgradstudent er Tellef Solbakk Raabe mest opptatt av norsk mediebransje for tida, så dette er hva han kaller et morsomt gjensyn med kassegitaren.
Det går i barnesykdommer, nyrer og gynekologi for tida, for medisinstudent Amanda Tenfjord. Artisten i henne krysser fingre for at hun også får spille på Roskilde.
Hadde alt vært som vanlig, ville Synne Volle Åkre ha møtt opp til musikktimene sine på Fagerlia nå. I stedet inviterer hun til konsert på Scena på smp.no.
Hun har en annen fulltidsjobb nå, men har ikke lagt musikken på hylla. Når hverdagen blir mer vanlig igjen har Dina Misund planer om å spille inn ny musikk.
Han har flyttet til et gammelt gårdsbruk på Giske og blitt tobarnsfar siden han ga ut musikk sist, men nå er artisten Robert Post klar til å presentere nye låter, direkte på smp.no.
— Jeg har i grunnen alltid bare holdt på med mitt. Da er det fantastisk å fortsatt bli oppdaget av nye fans som bidrar til å holde meg gående som artist.
Alle artister begynner et sted, og dette er en av de aller første konsertene med Sigrid Solbakk Raabe, på Scena i Sunnmørsposten i 2013.
Ålesunderen Ketil Strand har over 40 års erfaring som gitarist og gitaristpedagog. Som soloartist har han gitt ut egenkomponert musikk, men nå går musikkens hans i en litt annen retning.