Tema

fredag 11.09 2020

Eit halvt år etter nedstenginga av Norge:

Framleis i farleg farvatn

Om koronaviruset hadde fått herje like fritt hos oss som i USA eller Sverige, så kunne det ha kravd nær 40 liv berre i ein by som Ålesund i staden for null.

torsdag 10.09 2020

Trafikken på Vigra er mer enn halvert - dette tror flyplassjefen om trafikken framover

Flyplass-sjef Tor Hånde melder at 38.406 passasjerer reiste via Ålesund lufthavn, Vigra i august. Det er 2.000 høyere enn i juli, men det er 62 prosent lavere enn samme periode i fjor.

onsdag 09.09 2020

Skisenter råka av korona:

– Mest sannsynleg går vi tom for pengar i løpet av oktober

Covid-19 stoppa inntektene for skisentera i mars og april. Volda skisenter er no i ein vanskeleg økonomisk situasjon og ber om hjelp frå kommunen.

fredag 28.08 2020

Støtteordninger til tross:

Tre artister om korona-tida: – Det er vanskelig å tenke framover. Hva er framtida for bransjen, hvordan kommer ting til å se ut? En skummel tanke.

tirsdag 25.08 2020

Tøft kvartal for Havila Shipping

Koronapandemien og oljeprisfall gjorde andre kvartal vanskelig for Havila Shipping. Verdien på flåten blei redusert med en halv milliard kroner.

mandag 24.08 2020

Sunnmørsposten meiner:

«Sjukdommen kan ramme alle, uansett om ein er ung eller gamal.»

søndag 23.08 2020

Reagerte på at folk fikk gå i land med sjuk person om bord

Passasjer ble forskrekka etter korona-melding på hurtigruta. – Dette er den nye hverdagen, fram til det kommer ei vaksine, svarer kommuneoverlegen i Ålesund.

fredag 07.08 2020

Helgapraten med Egil Giske:

Kaptein på «verdas beste cruiseskip»

I snart 50 år har Egil Giske jobba på alle dei store verdshava. Som kaptein på eit 6-stjernerscruise har han treft mange spennande folk og har reist verda rundt fleire gonger.

Koronatesting - kommune for kommune

Nokre kommuner har fleire testdagar og lengre testtid for koronaprøver enn andre. Her får du ei full oversikt over tidspunkt for koronatesting i Sunnmørsposten sitt dekningsområde.

mandag 03.08 2020

Tar grep for å overholde smittevernsreglene:

Har tatt bort hovedattraksjonen

Etter publikumseksplosjonen i starten av sommeren har Atlanterhavsparken tatt grep for å hindre at folk står for tett sammen. Blant annet ved å fjerne sin største attraksjon.

Smittevernregler ved utesteder:

Har satt inn ekstra tiltak

Med lange køer og mye folk, er det noen utesteder som tar ekstra grep for å overholde smittevernreglene. Sunnmørsposten har snakket med to av dem.

Jobbet på Ullevål Sykehus under koronakrisa:

– Ingen visste hvor og når det skulle stoppe. Det var ganske skummelt

Medisinstudent Kristin Grotle Nore fra Ålesund er snart ferdig utdanna. Det siste halvåret har hun fått kjenne på hvordan det er å leve og jobbe midt i episenteret av koronakrisa i Norge da hun jobbet på legevakta i Oslo og ved infeksjonsavdelinga på Ullevål Sykehus.

tirsdag 28.07 2020

Sunnmørsposten:

«Norge bør arbeide for ei meir rettvis fordeling av vaksinane»

lørdag 25.07 2020

Nordmenn vil feriere mer i hjemlandet også etter koronakrisen

46 prosent av de spurte i en Opinion-undersøkelse sier de vil bruke Norge mer som ferieland også etter koronakrisen. Kun 17 prosent er uenige.

Sunnmørsposten meiner:

Arbeidsgjevar burde ikkje betale for karantene

onsdag 22.07 2020

Slik går det for hotellene under koronasommeren:

– Vil takke nordmenn som har oppdaga sitt eget land

Norske turister fyller opp hotellene på Sunnmøre. Dermed kan mange hotelldirektører puste letta ut for at «koronasommeren» har gått bra. Likevel, er de spente på hva høsten bringer.

Nordmenn på norgesferie:

Smekkfulle hoteller og rekordjuli

Nordmenns norgesferie gjør at flere hoteller på Nordvestlandet er fullbooka. Hos Hotel Alexandra i Loen har årets juli slått alle tidligere julimåneder.

søndag 19.07 2020

Slik er besøksrutinene for helse- og omsorgssentrene i Ålesund

Fra 27. mai ble det enklere å besøke sine kjære da det åpna opp for besøk på kommunale helse- og omsorgssentre. Men det er fortsatt mange ekstraordinære regler som gjelder dersom du skal på besøk nå.

torsdag 09.07 2020

Kommer med ny låt

Luffen Valle er «Steike lei av korona» : – Det er i grunn bare et ønske om å spre litt glede, og det er jo meg i et nøtteskall

Lokalpatrioten Luffen Valle kommer med en ny og utradisjonell fotballsang. Han ønsker å spre glede i det som for mange har vært ei tung tid, noe han selv har opplevd, men likevel har klart å se på med et skråblikk.

onsdag 08.07 2020

Folkehelseinstituttet: R-tallet er tett på 1

Folkehelseinstituttet (FHI) beregner at reproduksjonstallet, som måler hvor mange én koronasmittet smitter videre, er tett på 1 – men sannsynligvis lavere.

tirsdag 07.07 2020

Ny stopp for Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet har fått midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger i Smittestopp. Datatilsynet mener appens nytteverdi ikke er dokumentert.

mandag 06.07 2020

Normal fraværsgrense i skolen til høsten

I mars ble det innført midlertidige endringer i fraværsgrensen på grunn av koronapandemien. Når skoleåret starter igjen, er det tilbake til normalen.

Esa godkjenner støtte til turistnæringen

Eftas tilsynsorgan godkjente mandag den norske støtteordningen som skal hjelpe et koronarammet reiseliv.

Elleve koronapasienter innlagt på norske sykehus

Per mandag er antallet koronasmittede pasienter innlagt ved norske sykehus det laveste siden 10. mars og ned fra 15 innlagte fredag.

lørdag 27.06 2020

Svensk vikarlege ved Nordfjord sykehus smittet av koronaviruset – hadde fått karantenefritak

En svensk vikarlege ved medisinsk avdeling på Nordfjord sjukehus har testet positivt for covid-19. Legen fikk fritak fra karantene.

mandag 08.06 2020

Slår ned på stengte NAV-dører

Må åpne dørene til NAV

Fylkesmannen krever at NAV-kontorene åpner døren også for mennesker som ikke har avtalt møte på forhånd. Vestnes er blant kommunene med stengt NAV-dør.