Tema

søndag 18.07 2021

Rekordår for Ålesunds eneste slakterforretning

Samtidig som pandemien satte en stopper for flere i næringslivet, snudde Hole Kjøtt biffen på akkurat rett tidspunkt. I fjor hadde institusjonen sitt beste år siden oppstarten i 1991.

mandag 08.02 2021

Sunnmørsposten meiner:

«Enorm evne til omstilling i landbruket»

mandag 07.09 2020

Nedgang for Nordfjord Kjøtt:

Merkar auka konkurranse –ny nedgang for Nordfjord Kjøtt

Auka konkurranse førte til svikt i omsetninga for Nordfjord Kjøtt i fjor. Overskotet blei også halvert i forhold til året før.

onsdag 13.11 2019

Verdsarvrådet med nye tiltak for pleie av kulturlandskapet

Sett i verk nye tiltak for å hindre at Geiranger gror att

Gardbrukar Bjørn Helge Rønneberg i Eidsdal slår mellom 150-200 mål i turistbygda Geiranger. No vil verdsarvrådet ha nye og utvida tiltak for å sikre at områda ikkje gror att.

mandag 08.07 2019

«Fortsatt liv avhenger av matjorden»

fredag 22.02 2019

Forbod mot dyrking av myr vil ramme hardt:

Fryktar for kystjordbruket

Regjeringa vil forby nydyrking av myr for å redusere utslepp av klimagassar. Dette vil få store konsekvensar for dei som driv jordbruk på kysten.

lørdag 02.02 2019

No ser Tine-leiinga igjen på omstruktureringar av produksjonen

Ørsta-kvitosten er i fare

Tine vurderer endringar i kvitostproduksjonen. Ørsta, Elnesvågen og Voss er i faresona.

onsdag 04.10 2017

Tind spekemat på Stranda:

Eksporterer fenalår til Frankrike

Fenalår frå Norge er no i selskap med ost frå Roquefort, sprudlande drikke frå Champagne og skinke frå Parma.

torsdag 20.07 2017

Synspunkt om skule og livet i havet:

«Kven skal lære dei om havet?»

På kateteret stod ei flaske tran. I storefri leika vi no kjem haien. Dagens unge lurer på om fiskeslo er når fisken slår kvarandre.

torsdag 08.06 2017

Kortreist mat – kortreist kokk

Portugiser går solo etter over 20 år i hotell- og restaurantbransjen - satser blant anna som hjemmekokk

onsdag 17.05 2017

To spekematprodusentar på Stranda har blitt til ein

Nå går det unna med spekematen

Tind Spekevarer har blitt ein del av Grilstad på Stranda. Og salet av skinke når rekordhøgder.

tirsdag 10.01 2017

Stor oppgang for torsken:

Aksepterer tint fisk som fersk

Forbrukarane ser ut til å akseptere at frosen fisk kan seljast som «fersk» etter at den er tint. Det er i ferd med å revolusjonere kvitfiskmarknaden.

onsdag 07.09 2016

Leder 7. september:

«Liten grunn til å sutre over maten»

onsdag 18.05 2016

To nye jordbærsortar

To norskutvikla jordbærsorter for den norske marknaden er no godkjende.

torsdag 28.04 2016

Han Grytten og tomatene

Håkon Grytten har stått på torget og solgt tomater siden krigen. Det er fakta.