Tema

fredag 27.11 2020

På innsiden av covid-19-avdelingene: – Ikke et virus man bare kan røske av seg

På Oslo universitetssykehus (OUS) får nå fire pasienter den tyngste behandlingen for covid-19. De siste dagene har tre pasienter dødd.

onsdag 04.11 2020

Koronapasienter i respirator ble lagt på magen: – Det har reddet liv

En norsk studie viser at tilstanden for alvorlig syke koronapasienter sannsynligvis bedres av å ligge på magen.

torsdag 15.10 2020

Fikk kreft med 18 års mellomrom

Fekk kreft med 18 års mellomrom: Fordi ho veit at ho ikkje kjem til å bli kvitt kreften denne gongen, synest ho diagnosen er litt skumlare

Då Linda Karlsbakk fekk brystkreft for 20 år sidan måtte ho gjennom operasjon, cellegift og stråling. Då ho fekk det på nytt for to år sidan måtte ho omtrent berre ta nokre tablettar. Sjølv om det er same kreft som for 20 år sidan, er det noko heilt anna for ho å ha kreft no – i både positiv og negativ forstand.

mandag 03.08 2020

Jobbet på Ullevål Sykehus under koronakrisa:

– Ingen visste hvor og når det skulle stoppe. Det var ganske skummelt

Medisinstudent Kristin Grotle Nore fra Ålesund er snart ferdig utdanna. Det siste halvåret har hun fått kjenne på hvordan det er å leve og jobbe midt i episenteret av koronakrisa i Norge da hun jobbet på legevakta i Oslo og ved infeksjonsavdelinga på Ullevål Sykehus.

søndag 07.06 2020

Sunnmørsfolk:

Da han ble diagnostisert gav legene ham tre år å leve. Vi møter Ola i en dyp samtale om livet, døden og kjærligheten, som han de siste årene har fått et helt nytt syn på.

tirsdag 14.04 2020

Anne D. Riise leiar forsking på omdiskutert korona-medisin

onsdag 06.03 2019

Medisinmangel kan få konsekvenser:

Sandøy-lege med alvorlig påstand: – De gjør det for å øke egen gevinst

Flere kommuneleger er sterkt kritisk til måten Norsk Medisinaldepot har håndtert legemiddelmangelen på. NMD ønsker ikke kommentere enkeltpåstander.