Birgit Oline Kjerstad i Nei til Vindkraft på Haramsøy meiner omsynet til rassikkerheit er betre no, men tilbakeviser andre delar av analysen til Zephyr.
Mandag 26. oktober startar rettssaka om kor vidt Sunnmøre tingrett mellombels kan stoppe arbeidet med vindturbinane på Haramsøya. I opptakta til saka har det kome ei rekkje påstandar frå vindkraftmotstandarar som utbyggjaren Zephyr no meiner dei kan tilbakevise.
I løpet av tre måneder i 2018 mottok hun åtte overføringer til sin bankkonto på til sammen 688.000 kroner fra en person, og en overføring på 140.000 kroner fra en annen person.
Tiltalte var på jakt etter ein mann, men angreip og banka i staden broren til den han leita etter.
Kvinna blei overfallen av ein ukjend mann, då ho skulle låse seg inn døra på jobben i sommar. Mannen sparka og slo, og kvinna frykta ho skulle bli drepen.
Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en ålesunder i 50-årene etter en fuktig båttur i august 2018.
To av jentene møtte mannen fysisk. Den ene hadde han seksuell omgang med, den andre kjøpte han alkohol til.
En ålesunder i 20-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til 45 dager i fengsel for vold mot en fotballkjendis.
Hjellhaugen eiendom AS i Ålesund meinte revisoren svikta og at dette førte til milliontap etter ein konkurs i 2016. Sunnmøre tingrett er ikkje einig og har frifunne revisoren og revisjonsselskapet.
– Dårleg vedlikehald kan ikkje vere eit argument. Ein kan ikkje sprenge ved Colosseum og vise til manglande vedlikehald om det går gale.
Huseigaren meiner sprengingsarbeidet til parkeringstunnel førte til skade på ein balkong. Brødrene Jangaard AS meiner manglande vedlikehald er årsak.
Bistandsadvokat for de etterlatte, advokat Mette Ekroll Nyland, sier avdøde Robin André Svendsen var på feil sted til feil tid.
Jo da, han har innrømmet alt. Men den tiltalte ålesunderen i 70-åra viser ingen tegn til å forstå alvoret i det han har gjort.
Politiet har ikke funnet noen bevis for at ålesunderen i 70-årene har begått fysiske overgrep i straffesaken som pågår i Sunnmøre tingrett denne uka. Men det er én sak som fremdeles har status som «åpen».
En mann i 50-åra har i Sunnmøre tingrett blitt dømt til 90 dager i fengsel for å ha oppbevart 1930 ml av det narkotiske stoffet GHB.
Han skulle kjøre noen russekompiser til Ålesund, men tråkket vel hardt på gasspedalen mellom Breivika og Lerstad.
Kommunikasjonskontroll og spaning førte til at politiet i Ålesund fant et kilo med amfetamin på byfjellet Aksla i fjor.
En sunnmøring i 30-årene må tirsdag svare for innførsel og oppbevaring av store mengder narkotika.
Tirsdag starter rettssaken der John Arne Riise er saksøkt av sin ekskone for å ha tappet 483.000 kroner fra kontoen til et av deres felles barn.
Aktor Cathrin Remøy la ned påstand om fengsel i fire år for en mann i 50-årene fra Sunnmøre som er tiltalt for 37 overgrep mot barn.
Kvinne ble slått og lugget gjennom flere år i Ålesund.
En ålesunder i 20-årene er tiltalt for narkotikakjøp og bråk på legevakta.
Ålesundsmann dømt til sju måneders fengsel.
Ei kvinne fikk amputert en fot etter at hun ble kjørt ned av en bossbil i Ålesund sentrum. Nå er sjåføren frikjent i Sunnmøre tingrett.
Rumensk mann dømt til fengsel, blant anna for brudd på utlendingslova og for skadeverk på klokketårnet ved Spjelkavik Kyrkje.
Etter voldtekten forlot han kona bevisstløs og alene uten å tilkalle hjelp.
En nordlending er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel etter en fuktig kveld på byen.
Forsvarerne til de tre tiltalte mener at alt for mye opplysninger i etterforskninga kommer fra den fornærma bedrifta Scanprod.
Aktor Hilde Haugen la ned påstand om fem og et halvt års fengsel for hovedtiltalte, i fisketjuverisaka i Sunnmøre tingrett onsdag.
I tillegg kommer erstatningskrav på 9,7 millioner.
Den tidligere produksjonsformannen ved Scanprod brukte enorme summer på tipping.
Mannen som er tiltalt for heleri av 386 tonn fisk overførte 1,3 millioner kroner til en tidligere formann ved Scanprod på Valderøya.
Den tidligere produksjonsformannen hos Scanprod, som er tiltalt for å ha borttatt 386 tonn med fisk fra sin tidligere arbeidsgiver, er totalt uforstående til at så mye fisk kan forsvinne.
Den daglige lederen i Aalesund Seafood, som er tiltalt for å ha kjøpt 386 tonn med stjålet fisk, mener politiet har gjort en dårlig jobb.
En del av fisken som ble levert fra den heleri-tiltalte 49-åringen, ble levert på sorte plastpaller. Det kan bli et viktig moment for påtalemyndighetene.
Den hovedtiltalte i fisketjuverisaken forklarte retten at fisken han solgte til Aalesund Seafood kom fra kontakter i Nord-Norge.