Bjørn Lødemel

1.-kandidaten på lista for Høgre i Sogn og Fjordane vil arbeide for å styrke lokaldemokratiet.

BÅTLIV: Bjørn Birger Lødemel på sin eigen båt «Svanøy», som han fiskar med på Hornindalsvatnet om somrane. FOTO: PRIVAT 

BJØRN LØDEMEL
  • ALDER: 55
  • BUSTAD: Hornindal
  • SIVILSTAND: Er gift, har fire barn og eitt barnebarn.
  • YRKE/UTDANNING: Handelsskule og militær utdanning. Arbeid som industriarbeidar på Ekornes Grodås i 12 år. Er også sjølvstendig næringsdrivande og har drive bokhandel - ein av dei minste i landet, sidan 1989. Kona er sjef der no.
  • POLITISK STATUS: 1.-kandidat for Høgre i Sogn og Fjordane.
Valg

- Kva er di hjartesak?
- Samferdsle er nok mi hjartesak i det politiske livet. I tillegg vil eg arbeide for å styrke lokaldemokratiet og leggje til rette for næringsutvikling. Det er også viktig for meg å støtte opp under frivillige lag og organisasjonar.

- Kva var det som gjorde at du ville engasjere deg politisk?
- Eg har vore samfunnsengasjert heile livet. Eg har alltid meint at ein må nytte dei politiske kanalane for å få ei positiv utvikling både i nærmiljøet og nasjonalt.

- Fortel om den beste sommaren du har hatt?
-  Det var i 2002. Den eldste sonen min hadde studert i Minnesota, USA, og heile familien reiste over for å besøke han. Derifrå for vi på rundtur saman i tre veker. Det var verkeleg herleg. Etterpå bar det tilbake til Norge og vakre Hornindal, der vi var resten av sommaren.

- Og kva var din verste sommar?
- Det må ha vore då fellesferien gjekk opp i regn. Eg har jobba på Ekornes-fabrikken i 12 år, og hadde ein veldig kjekk arbeidsplass der. Problemet

Klikk på bildet for å gå tilbake til valggrafikken 

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Valg