Drømmeeksempelet i Fagerlia

- Dette er drømmeeksempel på hvordan skolen bør være.

Høyre-leder Erna Solberg orienteres om forskerlinja på Fagerlia videregående skole av rektor Yngve Omenås.  Foto: Staale Wattø

Er det greit at privat næringsliv går inn i skolene?
Du må velge et alternativ
Valg

FAGERLIA (smp.no): - Dette er skole-Norges «Rolls-Royce», sa Høyre-leder Erna Solberg da møtte elevene fra forskerlinja ved Fagerlia videreående skole.

Solberg kom til Fagerlia fredag formiddag etter en helikoptertur i det praktfulle august-været for å bli informert om HAFAST - det planlagte fastlandssambandet fra Hareid til Sula.

Les mer om det her: Se Erna og Gunvor diskutere her

Snakket med elevene

Forskerlinja i Fagerlia er nyoppretta og fungerer i et aktivt samarbeid med Rolls-Royce-konsernet gjennom Norsk Maritimt Kompetanssenter.

 - Jeg valgte å begynne på forskerlinja selv om det medførte hybeltilværelse, fordi denne linja ga noe ekstra, fortalte Signe Sæterås Berg fra Lauvstad.

Ønsker flere slike linjer

Høyrelederen fikk ikke noe unisont "ja" da hun spurte ut i elevflokken om alle skulle bli ingeniører.

Kvinna som sannyligvis er landets nye statsminister, var tydelig imponert over det en hadde fått i Fagerilia.

- Her går det martime miljøet foran og vi ønsker flere slike initiativ rundt om hele landet, sa Solberg før hun hastet videre til den neste posten i det tettpakka programmet for besøket på Sunnmøre.

Høgskolerektor til Erna: - Universitetene klarer ikke henge med

Se flere valgsaker på smp.no

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Valg