Har du ting du skal ha gjort med det første som krever sol eller oppholdsvær? Da bør du få det unna i løpet av helga. For skal vi tro meteorologene nærmer godværet vi har blitt bortskjemt med på Nordvestlandet den siste tida, seg slutten for denne gang.

Sjekk alle web-kameraene våre her

Opp mot 20 grader fredag

- Det blir veldig bra fredag med lite vind og temperaturer faktisk heilt opp mot 20 grader i indre strøk både i Nordfjord og på Sunnmøre, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk Institutt.

Fram til det kommer nedbør av betydning er det varsla stor fare for gress- og lyngbrann både på Vestlandet sør for Stad, men også Østafjells – noe som blant anna inkluderer Bjorli.

Få oppdatert værvarsel der du er på yr.no

Slår om over helga

Også lørdag byr på mye pent vær, fortsetter meteorologen.

- Det ser ut til å komme inn litt lave tåkeskyer, men disse vil trolig løse seg opp i løpet av dagen. Utpå lørdag ventes videre at vinden øker. Fra lett bris de fleste steder fredag, til liten kuling de fleste steder.

Allerede søndag vil temperaturene synke noe, forteller Foss videre.

- Og i nordre deler av Møre og Romsdal kan det også komme ei og anna byge allerede da. Likevel er det først over helga at det slår om. Først i form av kjøligere luft, så med lavtrykk, sørvestlig vind og regn fra tirsdag av, avslutter hun.