Tipp hvor det blir varmest tirsdag? Bruk kommentarfeltet under !

Vinteren fikk nesten ikke lov til å forsvinne før sommertemperaturene banker på døren.

Etter en helg med strålende vær mange steder i landet, fortsetter godværet utover i uka. Mandag var det fint de fleste steder utenom Nordland og noen områder lenger nord som fikk en del nedbør.

Skyfritt og fint vær fra Midt-Norge og sørover gir varsel om sol og høye temperaturer for tirsdag. Mange steder er det ventet over 20 grader og pent vær.

Hvordan nyter du best varmen? Del dine bilder med andre Sunnmørsposten-lesere - tagg dem med #smp.no

Varmt i Midt-Norge

Meteorologene spekulerer på Twitter i om noen passerer 25 grader i Sør-Norge eller Trøndelag, og vil følge med på hvem som måler de høyeste temperaturene for det som omtales som landets første høysommerdag.

På Meteorologenes Twitter-konto kan du også se varmlufta jobbe seg nordover i en animasjonsvideo.

Temperaturen vil stige raskt utover tirsdagen og er varslet å ligge på over 20 grader i Ålesund utover tirsdagen, ifølge Yr.no.

Også onsdag vil det være pent vær, selv om det blir noe vind. Innover i Tafjord er det meldt nærmere 20 grader også denne dagen.

Snøfritt i Tromsø

Selv ikke i Tromsø er behovet for snøskuffa påtakelig. Mandag kunne Meteorologisk institutt melde om at den berømte målestaven utenfor kontrollstasjonen i Tromsø sto på bar bakke.

– Hurra! Snøfritt ved målestaven på Versvarslinga i Tromsø. Normalt er det snøfritt først på 17. mai, skriver Meteorologene på Twitter mandag.

Pollenspredning og flomvarsel

Med godværet skjer også andre ting. Mandag og tirsdag varsles det ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet. Også nedover Sørlandet og kysten opp mot Sogn og Fjordane ventes det kraftig spredning.

På Østlandet er det meldt om flomfare på gult nivå og fare for jord- og sørpeskred i deler av Østlandet, Telemark og Trøndelag.

Hvordan nyter du best varmen? Del dine bilder med andre Sunnmørsposten-lesere - #smp.no

Tipp hvor det blir varemst tirsdag? Bruk kommentarfeltet !