Håper du på sol, og gjerne også varme her hjemme de kommende dagene? Nå er det ikke så verst ute i skrivende stund (onsdag formiddag), og faktisk skal det også bli ganske så bra i helga. Men, for det er et men: Før vi kommer så langt skal et lavtrykk passere oss:

- Det ser ut til å bli en ganske grei dag onsdag med skiftende bris - i perioder frisk bris på kysten og stort sett oppholdsvær. Men fra og med i natt blir det ei endring. Da passerer et lavtrykk Nordvestlandet, og i tillegg til regn og regnbyger blir det en del del vind på kysten: Liten til dels stiv kuling, forteller Kristin Seter, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet.

- Når dette har passert, torsdag ettermiddag, vil vinden legge seg på nordvest. Selv om det ikke ser ut til å bli så mye nedbør etter dette, vet vi av erfring at det likevel ofte kommer regnbyer når det er nordvestlig vind, legger hun til.

Sol lørdag

- Fredag, da. Hvordan ligger været an til å bli da?

- Fredag ser bedre ut enn torsdag. Da har som sagt lavtrykket passert, likevel vil det fortsatt være en del skyer og det kan også bli enkelte regnbyger. Likevel en grei dag værmessig, sier meteorologen.

Les siste oppdaterte tekstvarsel fra Yr.no her (ekstern lenke)

- Lørdag er imidlertid den av helgedagene med det beste været. Da dreier vinden til nordøst, og det blir fint vær på heile Nordvestlandet, sier Seter.

Store temperaturforskjeller

- Vi ser at temperaturene ligger an til å bli vesentlig høyere i indre strøk i helga: Mens for eksempel Tafjord ser ut til å få 23 grader på lørdag, er varselet 16 for Ålesund. Si litt om det?

- Nå er det ofte slik at det er litt kjøligere ved kysten om sommeren, at temperaturen i større grad påvirkes av havet. Lenger inn spiller soloppvarminga større rolle. Det som også kan gi store utslag på temperaturen er om havtåka kommer, sier Seter.

- Er det noen fare for at den kommer i helga?

- Det ser ikke slik ut, i hvert fall ikke nord for Stad. Lørdag vil vinden komme som frisk bris, og da holdes tåka unna, sier meteorologen.

Fra søndag av ser det ut til å bli litt tilskyende, men her er varselet fortsatt veldig usikkert.