Kan komme snø heilt ned i fjøresteinene

Har du lagt om til sommerdekk? Det var kanskje i tidligste laget.

Snødekt bil i Opplendskedalen i Geiranger torsdag morgen.   Foto: Maria Dahl Wattø

Været

For som en del allerede har fått merke - se for eksempel bildet til denne saka, fra Opplendskedalen i Geiranger torsdag morgen, har været gått fra sol og mildvær tidlig i uka, til nedbør og temperaturer rundt 0 grader (i fjellet noen steder også godt under 0), torsdag morgen.

- Og slik vil det bli de neste dagene, noe som skyldes et kraftig høgtrykk ved Grønland i kombinasjon med et lavtrykk øst for oss. Sammen bidrar de til at dere får nordavind og masse kjølige luftmasser nordfra. Videre fører de og til at det utvikles relativt kraftige byger ute i havet som både treffer Trøndelag, Møre og Romsdal og kysten videre sørover, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg hos Meteorologisk institutt.

Les siste oppdaterte tekstvarsel fra Yr.no her (ekstern lenke)

- Hvor lav blir snøgrensa?

-Veldig lav. Torsdag morgen anslagsvis et par hundre meter opp, men fordi det er venta å bli kjøligere på Nordvestlandet i løpet av dagen, kan dere nok vente snø heilt ned i fjøresteinene både seint torsdag kveld og tidlig fredag morgen, sier Selberg.

Meteorologisk institutt har derfor ute gult farevarsel på sludd og snø for Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og ifølge meteorologen blir dette trolig utvida til også å gjelde Hordaland og muligens også Rogaland.

- Etter så mye mildvær, kan dette komme overraskende på mange?

- Nettopp. Og om en skal opp i fjellet kan en vente seg full vinter, sier Selberg.

- Det skal tidvis blåse en del også?

- Ja. Nå i formiddag liten til stiv kuling utsatte plasser. Tidlig fredag ser det ut til å minke litt, før det igjen blir liten til stiv kuling, etterfulgt av nordlig stiv kuling utsatte plasser, lørdag.

- Når snur det, da?

- Det alltid vrient å si noe om været når det blir et stykke fram i tid, men sånn det ser ut nå ligger det an til tørrere og mildere vær fra rundt midten av neste uke, sier meteorologen.

Kaldluftsutbrudd omtales det for øvrig som, været vi har nå.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Været