Godvær lenge - i vår målestokk

Heilt til og med torsdag, ifølge meteorologene.

Illustrasjonsfoto: Staale Wattø 

Været

Det fine været du våkna til på Nordvestlandet lørdag, skal vare ei god stund, i hvert fall i målestokk på våre kanter.

– Et høgtrykk bygger seg opp i nord – over Lofoten, for å være nøyaktig. Dette blir liggende og gir fralandsvind for deres del, sier Lars Andreas Selberg, vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt.

– Sjansen er stor for sol og opphold i alle fall til og med torsdag, men det er en mulighet for at det kan danne seg tåke lokalt, fortsetter han.

Meteorologen forteller videre at temperaturene kan komme opp i 15–20 grader, at søndag trolig blir varmeste dag, og at det ikke synes å bli noen større temperaturforskjeller på innland kontra ute ved kysten. Det ventes ikke vind av betydning: Opp i skiftende bris, eller østlig bris.

– Når vi kommer til fredag ser det ut til å bli et værskifte. Et storskala lavtrykk vil nærme seg kysten av Vestlandet, og selv om varselet er usikkert såpass langt fram, gjør størrelsen på lavtrykket at det etter all sannsynlighet vil skye til og komme nedbør, avslutter Selberg.

Les siste oppdaterte tekstvarsel fra Yr.no her (ekstern lenke)

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Været