Én av Volda Håndballs store stjerner, Tina Gavranic, har de siste ukene ikke vært med lagvenninnene på kampene i førstedivisjon. 30. januar var datoen for den siste kampen håndballspilleren spilte, da Volda tapte 18-22 mot Flint Tønsberg.

For når du spyr før kamp og har blitt svanger, er ikke den fysiske sporten håndball det beste. For graviditeten fikk også Gavranic en aldri så liten bot.

— Før sesongen satt vi (jentene i laget) oss ned og skrev botlisten. Som for eksempel om du var for sen, brukte feil trøye eller ble gravid da! Jeg vet ikke om jeg kan si beløpet, men jeg må betale 2000 kroner, ler Gavranic, som synes det var mye penger.

— Men tenkte du på det da du ble gravid?

— Selvfølgelig ikke, ler den kommende moren.

Pengene i botkassen vil sannsynligvis gå til en sosial sammenkomst for laget.

— Vi rykker ned

Babylykken til Gavranic til tross, så har det vært en dårlig sesong for Volda-damene. Laget rykket opp fra andredivisjon under Igor Terzics ledelse, og hadde i utgangspunktet mål om å etablere seg på det nest øverste nivået denne sesongen.

Slik har det imidlertid ikke gått for Sunnmørslaget, som for øyeblikket ligger på tolvte- og sisteplass i førstedivisjon. Med kun fire kamper igjen har de åtte poeng opp til fast plass, og må vinne lørdagens kamp mot Viking TIF for å i det hele tatt ha en teoretisk mulighet til å holde plassen.

— Sesongen har vært hard. Den var ikke slik vi forventet. Vi rykker ned, så det er vanskelig å finne de rette ordene til å beskrive det. Vi er klar over situasjonen, så jeg tror bare jentene spiller for gøy nå, sier kroaten.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Volda føles som hjemme

28-åringen er ikke sikker på hvor fremtiden ligger etter graviditeten.

— Jeg er gravid, og vil dedikere meg til det, forteller hun.

Siden kroaten først kom til Norge i 2014, har hun rukket å bli svært glad i landet - og Volda.

— Første gangen jeg kom til Norge, ble jeg forelsket i landet. Jeg sa "jeg ønsker virkelig å bo her en gang". Jeg elsker Volda, for jeg synes det er et veldig godt sted å ha en familie, sier Gavranic, som ser for seg å kunne bo i Volda resten av livet.

Hun beskriver Volda som det perfekte stedet å oppdra en familie på, som er sikkert og med hyggelige folk.

— Det er nesten som hjembyen min, alle kjenner alle. Det føles som hjemme.

Om hun kommer tilbake som spiller etter graviditeten er hun usikker på.

— Jeg vet ikke i hvilken form jeg vil være. Kanskje vil jeg være for feit, ler kroaten avslutningsvis.

Denne saken er publisert i et samarbeid mellom Sunnmørsposten og journalistutdanningen ved Høgskulen i Volda. Den ble først publisert på Nærnett.