Sist søndag ble voldingen Jonas Kvalen enig med klubben Rinascita Lagonegro om en kontrakt, og dermed blir volleyballproffen den første nordmann på mange som spiller volleyball på heltid i Italia.

– Helt siden jeg begynte å leke med tanken om å kunne leve av volleyballen, har Italia vært drømmen. Og nå er jeg der snart. Og det er stort for meg, smiler 24-åringen.

Han starter på nivå 2 i Italia, men også der er nivået veldig høyt.

Belgia og Polen

– De to siste årene har jeg spilt proff i Belgia, før det var jeg ett år i Polen. Og nivået i Italia er veldig høyt, mye bedre enn i Belgia. Selv om de desiderte topplagene i Belgia holder god standard.

Kvalen flytter til byen Lagonegro, som er liten by et stykke opp i fjellene helt sør i Italia.

Ny klubb

– Klubben er nokså ny, men satser hardt. Har hentet inn en ny og flink trener, og holder nå på å bygge opp et slagkraftig lag. Jeg er hentet inn som diagonal, noe som betyr at jeg skal være hovedangriperen på laget vårt. Selvsagt et stort ansvar å få, men jeg begynner å bli vant til det. Og jeg liker ansvar, sier han.

Jonas har foreløpig ikke vært på besøk i sin nye klubb, og vet faktisk ikke når han drar sørover.

– Jeg får beskjed når alt er klart, da drar jeg!

Kan leve bra

– Og du kan leve greit av å være volleyballproff?

– Jada, det kan jeg. Klubben gir meg egen bil og leilighet som de betaler, og så får jeg en grei lønn utenom. Så jeg klager ikke. Og målet er selvsagt å skape meg et navn i Italia, så kanskje jeg kan få sjansen også på øverste nivå der. Det hadde vært noe, sier volleyballproffen på 196 cm.

– Blir det aldri mer spill for moderklubben KFUM Volda?

– Du skal aldri si aldri. Det hadde vært artig å komme tilbake og spille Volda opp i eliteserien, men akkurat nå lever jeg ut proffdrømmen min. I forhåpentligvis en god del år til.