22-åringen har avsluttet den seriøse delen av en lang rosesong. Nå gjenstår en annerledes konkurranse i Sveits kommende helg, som et endelig punktum.

Unggutten fra Ålesund var en tur i hjembyen tidligere i uka da Sunnmørsposten møtte den sympatiske roeren på Sørneset der Aalesunds Roklub har base.

Vil utfordre

– Håper du at det satses på deg i singelsculler etter oppvisninga under NM?

– Jeg er mest opptatt av å kunne sitte i den raskeste båten der medaljesjansene er best. Om det er i singelsculler, dobbeltsculler eller i en dobbeltfirer spiller ikke så stor rolle, sier Helseth.

Men han ønsker å utfordre Kjetil Borch, som etter OL-bronsen i dobbeltsculler sammen med Olaf Tufte, nå skal over i singelsculler.

– Vi pleier å testes mot hverandre utpå vårparten, sier Helseth.

Som håper han får innpass i forbundets elitegruppe etter de sterke resultatene dette året med sølv i U23-VM og det soleklare NM-gullet forrige lørdag i Sarpsborg.

– Johan Flodin signerte torsdag kveld som landslagstrener, hva synes du om signeringen?

– Flodin er en flink trener og det blir spennende å se hvilket team han får rundt seg, sier Martin Helseth. Som var til stede da Flodin satte sitt navn på kontrakten med roforbundet, til etter Tokyo-OL i 2020.

– Vi var samla på hjemgården til Olaf Tufte der det var høy stemning med god mat og sjølveste DDE som musikalsk innslag, sier Helseth.

Lite penger å hente

Ålesunderen brukte tida hjemme til å pleie kontakten med potensielle sponsorer. For i roverden er det lite penger å tjene.

– Jeg skal fortsatt være student, men skal bare ta et par fag og trappe opp ytterligere satsinga, sier Helseth.

22-åringen er kjent for å tåle enorme treningsmengder og ligger på 13-1400 treningstimer i året.

PS! Fra ro-NM sist helg tar vi med at ålesunderen Markus Daae-Qvale Holmemo tok gull i firer og åtter for Norske Studenters Roklubb. Som i fjor.