Også søndag viste Løseth at hun er å regne med i slalåm. Tidligere i sesongen hadde hun to topp 8-plasseringer i disiplinen.

27-åringen endte 1,73 bak suverene Shiffrin, som hadde en seiersmargin på over ett sekund. Med solid kjøring i finaleomgangen rykket hun opp fra åttende- til femteplass.

Løseth viste også lørdag at hun trives i den italienske alpinbakken. Da kjørte hun lenge nydelig i første omgang, men misset på en sving og kjørte ut.

Maren Skjøld var nummer ni etter første omgang, men endte til slutt på en 13.-plass. Hun var 3,16 sekunder bak vinnertiden.

For Shiffrin var det amerikanerens 22 verdenscupseier i slalåm. Hun har også vunnet elleve ganger på rad i renn hun har stilt opp i.

– Det er bare å bøye seg i støvet, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

– Det ser så lett ut det hun gjør. Hun treffer bedre enn alle andre etter første mellomtid, sa medkommentator Bjarne Solbakken.

Søndag hadde Shiffrin rivalene i ryggen, men satte dem helt på plass i finaleomgangen. Slovakiske Veronika Velez-Zuzulová, som var 12 hundredeler bak Shiffrin før den siste omgangen, endte til slutt 1,09 sekunder bak som rennets beste neste. (©NTB)