Det oppsto en del forvirring rundt sluttidene under første dag av junior-NM i Harstad fredag.

Nordvestlandets to løpere som gikk under junior-VM i USA nylig, innfridde begge med medaljer. Stordal ILs Martine Lorgen Øvrebust ble først utropt som sølvvinner, men da de offisielle listene ble lagt fram sto hun på bronseplass.

– Det var uheldig at det ble endringer som gjorde at Martine gikk fra sølv- til bronseplass, men det var ingen grunn for oss til å protestere, sier Pål Bjørn Øvrebust. Han er far til Martine, og lagleder for Møre og Romsdal Skikrets.

– Det spiller ingen stor rolle for min del om jeg fikk sølv eller bronse, det viktigste var at kroppen fungerte langt bedre enn hva tilfelle var i siste norgescup på Voss. Det var et positivt løp for min del, men synd at jeg var den første i seedet gruppe og ikke hadde de andres tider å gå på. Uansett ga jeg alt, og ei medalje var en seier for min del, sier Martine Lorgen Øvrebust etter 15 km fristil i Harstad.

Hun fikk tida 40.58,4 og var ett sekund bak Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, som var storfavoritt. Men alle ble slått av Lone Johansen, Melhus, som overrasket med gull og 40.43,5 som vinnertid.

I herreklassens 19/20-årsklasse ble det altså gull til nordfjordingen Jon Rolf Skamo Hope, Hyen. Han vant med 48.27,5, og var 5,3 sekund foran Vebjørn Hegdal, Larvik, mens Anders Haga, Åsen, tok bronse på 48.46,8. Her ble Bjørn Erik Langstein, Tomrefjord, nr. 75, Ole-Henrik Lervik, Molde OI, nr. 82 og Vegard Røyrhus, Hovdebygda, nr. 85 av 165 løpere.

Lykkes i jobbeløype

– Skamo Hope åpnet veldig hardt og lykkes å holde ledelsen i ei typisk jobbeløype som passet ham godt. At han vant i fristil var overraskende, men gledelig, sier Pål Bjørn Øvrebust. Skamo Hope er også nybakt verdensmester etter at han gikk på Norges vinnerlag i herrestafetten av junior-VM.

I klasse menn 17 år ble det en god 8. plass av skiskytter Simon Hjelmeset Kirkeeide, Markane, mens Åsmund Ertesvåg Jakobsen, Emblem, ble nr. 64. I jenter 17 år ble det 50. plass til Vilde Lorgen Øvrebust, Stordal, Vilde Lange, Vistdal, ble nr. 51 mens Helene Krokfoss, Stordal, ble nr. 80.

Hyen-gull: Jon Rolf Skamo Hope – her er foreviget under junior-VM nylig – gikk et glimrende løp i NM og tok gull. Foto: Erik Borg Foto: Erik Borg