Erika (21) fra Valldall fikk en positiv start på sesongen i Nederland.

Arrangørene hadde lagt opp til en krevende konkurranse – 14 kunstig oppbygde løyper skulle forseres 2 ganger. Steinblokker importert fra Tyskland kombinert med tømmerstokker, betongrør og glatt jord satte de fleste førerne på prøve.

Erika leverte kjøring på et jevnt bra nivå gjennom hele løpet, og kunne til slutt ta med seg 40 EM-poeng i Women Championship-klassen.

- Dette var en positiv start på sesongen. Jeg kjørte mye bra og klarte å holde fokus gjennom løpet, selv om jeg ikke fikk full uttelling. Jeg føler jeg er mye nærmere de beste enn i fjor, og det er godt å ta med seg videre i sesongen, sier jenta fra Valldall.

Erika konkurrerer med gutta

Regjerende verdensmester Emma Bristow  tok en kontrollert seier foran fjorårets europamester Theresa Bäuml. Lagvenninne på Team Norway Trial, Ingveig Håkonsen, tok den siste pallplassen.

EM for kvinner fortsetter i Latvia i slutten av Mai, men Erika skal konkurrere med gutta i den uoffisielle klassen Inter2 søndag og i Belgia neste helg for å få litt ekstra løpstrening før resten av sesongen.