Norge tok altså rent bord, med seier i både herre- og dameklassen. I damefinalen var det Tyskland som måtte bite i «vannet», og det føltes særlig godt for de norske damene å slå nettopp tyskerne.

– Det var Tyskland som slo oss i VM-finalen for to år siden, så dette smakte nydelig, smiler Cecilie Skåre. Som hadde målgivende pasning i finalen, der Tyskland ble slått 2-0.

Målgivende hadde også Gerd Anne Sollibakke i finalen, mens den tredje ålesundsjenta, Siri Korsbrekke, ble Norges toppscorer i EM med sine fem mål.

Vant alle fem

– Vi vant alle fem kampene vi spilte, og vi slapp ikke inn et eneste mål i mesterskapet. Det er vi stolte av, sier Cecilie Skåre.

Spilte klokt

– Kampene mot Finland, Sverige og Tyskland var helt jevne, men vi spilte klokt og klarte å bikke alle kampene i vår favør, fastslår Cecilie.

Hennes bror Marius Skåre ble tungen på vektskålen for de norske herrene i playoff-kampen før semifinalen mot Finland. Kampen sto og bikket på 1-1, da Marius satte inn 2-1 rett før slutt. Dermed ble det semifinale mot erkerivalen Tyskland, og der vant Norge 1-0 på sudden death.

Revansje mot Danmark

I finalen sto Danmark for tur, og danskene slo overraskende nok Norge i innledende kamp. Noe som førte til at Norge måtte gjennom en playoff-kamp for å gå videre.

– Men vi leverte en solid finale, der vi spilte meget godt. Og fikk kampens eneste mål ti minutter før slutt, forteller Marius Skåre.

Som altså kom på scoringslista i EM, det samme gjorde Geir Magne Strand med to mål. Også Jasmin Dervisevic fra Ålesund spilte på herrelaget.

Da vi snakket med Marius Skåre på telefon søndag var han på veg til badeferie (!) i Kroatia, der resten av familien ventet. Marius droppet første uka av Kroatia-ferien for å bidra til EM-tittelen, noe han ikke angrer på.