IMPONERTE IGJEN: Olav Lundanes (til høyre) løper sammen med lagkameratene EskIL Kinneberg (til venstre) og ankermann Olav Lundanes inn til gull. (Foto: ERIK BORG)

IMPONERTE IGJEN: Olav Lundanes (til høyre) løper sammen med lagkameratene EskIL Kinneberg (til venstre) og ankermann Olav Lundanes inn til gull. Foto: ERIK BORG

Verdensmester igjen

Olav Lundanes sprang saktere enn dagen før på stafetten, men det var for at det skulle bli norsk VM-gull, og det endte som ønsket. Som i fjor ble det norsk gull på stafetten.

Sunnmøringen kommer hjem med med to gull.

Først vant han langdistansen. Så la han opp til gull på stafetten. Ålesunderen kom ut på andreplass, men sørget for at ankemann Magne Dæhli sprang ut med 81 sekunders forsprang.

Løtensokningen sprang sitt beste løp under VM. Det ble et suverent norsk gull.

– Joda, det ble et bra VM, smiler Lundanes.           

Orienterte bedre

Lundanes viste ikke den vanlige styrken på mellomdistansen torsdag og fikk for andre år på rad den andre etappen på stafetten. I utgangspunktet ønsket ålesunderen å ha den siste, men manglende fart og sikkerhet torsdag gjorde at det igjen ble løping midt i stafetten. Etappen var som de to andre etappene 5,7 kilometer med 20 poster. 

– Jeg løp med sikkerhet og unngikk feilene fra dagen før. Bevisst løp jeg litt saktere, sier Lundanes.

Stafetten avsluttet mesterskapet i Estland. Det neste store er O-Ringen, verdens største o-løp, i og ved Arvika i Sverige i slutten av måneden.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Verdskjend spanjol raskast opp Mefjellet

Så overlegen at han stoppa for å ta bilete

For to månader sidan brukte Kilian Jornet 26 timar opp Mount Everest, utan oksygentank med seg. Søndag var han raskast opp Mefjellet.