Et «flaksemål» av unge Eirik Saunes ga Hødd 1-0 seier mot Volda i onsdagens 1. rundekamp i NM, og seieren er trolig det eneste trener Sindre Eid var fornøyd med. For Hødd imponerte slett ikke den siste halvtimen av kampen.

Målet kom da Saunes la inn fra sida, og innlegget endte opp rett i mål. Da var det spilt 55 minutter, og Volda-keeper Hugi Johannesson gjorde sin eneste feil for kampen. Men mot slutten presset Volda voldsomt på, og innbytter Bischoff var utrolig nær 1-1 på overtid. En desperat blokkering inne på to meter berget gjestene der. Da hang Hødd i tauene.

Nær 0-2

Men nevnes må også at Hødds Eirik Haugan var utrolig nær 0-2 noen minutter tidligere. Men avslutningen fra tre meters hold ble nok en gang reddet av keeper.

Volda lå veldig lavt med hele laget før pause, og Hødd eide ballen hele omgangen. Men det endte ikke med annet enn en haug med hjørnespark, som enten keeper Johannesson eller Tobias Evebø ordnet opp i.

Den nye Hødd-spissen Markus Naglestad var hissig frampå med skuddfoten, men traff dårlig. Nærmest var Hødd på en dødball der Eirik Haugan headet like utenfor.

Hødd hadde motvind i 1. omgang, og selv om det sto 0-0 ved pause lå det i lufta at gjestene før eller senere ville få hull på byllen.

Og byllen sprakk altså etter ti minutter av 2. omgang, på lykketreffet fra Saunes. Men målet ga heller Volda nye krefter, for Hødds avslutning på kampen var svak. Og Volda var slett ikke langt unna 1-1.

Kun avansement som teller

Hødd-trener Sindre Eid er veldig godt fornøyd med avansementet.

– Vi hadde grei kontroll i 80 minutter, men Volda presset oss bra mot slutten. Men i slike kamper er det kun seieren som teller, det andre gir jeg blaffen i akkurat nå, sier Eid. Som mente at Volda var et meget bra 4. divisjonslag, som kom stadig sterkere utover i kampen.

– Var målet til Eirik Saunes ment som et innlegg?

– Trolig, men det var i hvert fall et GODT innlegg! Og det traff mellom stengene, og da er det alltid en sjanse for at ballen ender i nota, sa Eid. Som sier han ikke har noe imot å møte nabo og lillebror Bergsøy i neste runde . . .

Offside-mål?

Volda-trener Dagmund Evebø var mellomfornøyd etterpå.

– Før pause ble vi kun stående og ta imot, og en del av spillerne gjorde altfor enkjle feil med ballen i beina. Det hjalp betraktelig etter pause, og mot slutten var vi veldig nær en utligning. Og jeg mener at Hødds mål kanskje burde ha vært annullert for offside. Det sto en Hødd-spiller rett foran vår keeper og stengte for ham, og den spilleren var vel i offside?, mente Evebø.

Som skal møte AaFK-beseirer Bergsøy til seriekamp i Fosnavåg allerede fredag.

– Bergsøy er høyt oppe nå, ingen bakdel for oss, det. Men vi skal gi dem en skikkelig fight, lover Volda-treneren.

MATCHVINNER: Eirik Saunes er foreløpig ikke fast på Hødd-laget, men onsdagskvelden sendte han Hødd videre i cupen. Arkivfoto