NM fungerer også som uttak til VM i Florida og European cup i Dublin, som begge avholdes i sommer. Og Ålesund er «uforskammet» godt representert i begge konkurransene, og skal sende hele 17 utøvere utenlands, fordelt på de to mesterskapene.

Amalie Skeide Sandvik var regjerende norgesmester i junior individuell elite, og forsvarte den med bravour. Hun var overlegen i sin klasse. Amalie skal representere Norge under VM i Florida i august.

Nervepirrende

Også i den utrolig spennende og nervepirrende klassen senior elite, klarte Camilla Myklebust Skog å forsvare sin NM-tittel. Og tøffest konkurranse fikk hun fra lagvenninnen Kristina Nøstdahl Haugsbø på andreplass. Tredjeplassen i denne klassen gikk til Maiken Steffensen fra Askøy, og det er disse tre som skal representere Norge under VM i Florida.

På rekke og rad

Ålesund viste virkelig muskler i den tøffe seniorklassen og kapret hele seks av ni plasser i finalen. Sigrid Slettvoll (nr. 5), Karoline Aamelfot Tveit (6), Andrea Thomassen Kjerstad (8) og Martina Gran Arnone (9) kom som perler på en snor, og disse skal alle representere Norge under European cup i Dublin.

I senior par elite vant Askøy, mens Karoline Aamelfot Tveit og Martina Arnone fra Ålesund kom på en flott andreplass. Det vil si at Martina og Karoline skal representere Norge i European cup.

Spennende prosjekt

Ålesund Sportsdrill samarbeider også med rivalene fra Askøy i tropp, og vant soleklart, over 14 poeng foran neste lag. Dette samarbeidet er kjempe- spennende, og kan gjøre det skarpt i VM i Florida.

Ålesund stilte også i klassen Gruppe som er en tropp med 15 jenter. Og vant igjen! Belønningen er tur til European Cup.

I klassen individuell junior nivå A, vant Helene Langva med lagvenninnen Kristina Thomassen Kjerstad som nr. to. I par junior A, vant Solveig Lundanes og Kristina Kjerstad med lagvenninnene Margrethe Bakkebø og Iselin Solvåg på en flott tredje plass.

Nå er det hjem for å trene målbevisst fram mot sommerens to store mål.