Og det hadde ikke skikretsens leder Astrid Eide Stavseng noe som helst imot.

– Dette var utrolig kjekt å få vite, det er ikke mer enn en drøy time siden jeg fikk nyheten, smiler Liabygda-dama.

Skitinget avvikles annethvert år, og skal i juni avvikles i Rogaland, med Stavanger som møtested.

Som ikke er den eneste sunnmørsjenta i styret i Møre og Romsdal Skikrets.

- Neida, som nestleder har vi Anniken Hjellbakk Hole fra Sunnylven IL. Og det synes vi er litt «stas», sier kretsleder Stavseng.

– Vi har jobbet en god del med søknaden vår om å bli tildelt det neste skitinget. Blant annet har vi allerede en avtale med Scandic Parken Hotell i Ålesund om det rent praktiske, det blir nok Parken som blir selve tinghotellet om to år, forteller hun.

Sy sammen opplegget

– Å jada, det skal de. Men det er nå jobben starter med å sy sammen et opplegg for våre gjester, og skiforbundet har også mye de skal ha sagt i den anledning. Men klart at vi vil tilby sosiale aktiviteter for de tilreisende, slik at de får se hvor fint vi har det på Sunnmøre, sier krets-leder Astrid.

Normalt sett går skitinget over to dager, lørdagen og deler av søndagen. Men de forskjellige komiteene for de ulike grenene i skiforbundet, som alpint, langrenn, hopp og kombinert, har vanligvis møter helt fra torsdagen.

Og skitinget 2020 skjer i tidsrommet 10.-14, juni. Fint vær er allerede bestilt!

Astrid Eide Stavseng er for øvrig inne i sin andre periode som leder i Møre og Romsdal Skikrets. Hun ble valgt inn som leder første gang i 2015, og fortsetter i hvert fall til 2019. Men kanskje tar hun gjenvalg neste år, slik at hun får være vertinne for resten av skifamilien når de inntar Sunnmøres hovedstad om drøye to år?

Forrige gang Møre og Romsdal var vertskap for skitinget var for øvrig i 1999, da ble tinget lagt til Molde.

Nå er det Sunnmøre og Ålesund sin tur!

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Astrid Eide Stavseng fra Liabygda er skikretsleder, og gleder seg over tildelingen. Foto: Maria Nerhus