UKRAINA U17-NORGE U17 2–0

G17-landslaget i fotball jaget vinnermålet som ville sendt laget til EM-kvartfinale, men Ukraina kontret i stedet inn to mål på tampen og sendte Norge hjem. Dermed ble det gruppespill-exit i det som var Norges første EM-sluttspill for G17-landslag.

Norge slapp inn mål i sluttminuttene i alle tre kamper i sluttspillet i Kroatia. I 2-2-kampen mot Nederland glapp seieren på overtid, mens mål i siste minutt og på overtid ga Ukraina 2-0-seier onsdag.

Med ett poeng fra de to første kampene (1-3 mot England i åpningen) måtte Norge vinne selv og håpe på engelsk hjelp i jakten på kvartfinalebillett og mulig VM-plass.

Norges landslagstrener Erland Johnsen. Foto: NTB SCANPIX

England ga den nødvendige hjelpen. Allerede tidlig i annen omgang scoret britene 2-0-målet mot Nederland, som også hadde fått en spiller utvist. Da trengte Norge bare 1-0-seier for å bli kvartfinaleklar.

Liverpool-talent ga Norges G17-landslag en blytung EM-start

Sjanser

Norge hadde overtaket på tabelljumbo Ukraina, som var uten sjanse til avansement og spilte bare for æren.

Anders Waagan, Johan Hove og Jørgen Strand Larsen hadde store sjanser, men de fleste avslutningene endte utenfor mål. Norge hadde hele 13 avslutninger mot Ukrainas 4, men bare tre av dem traff mellom stengene.

Den aller største sjansen hadde Edvard Tagseth, som skjøt i tverrliggeren og ned på streken.

Jubel etter tap

Derfor er det Nederland som tross 0-3-tap for England får spille kvartfinale mot Tyskland lørdag. England møter Bosnia-Hercegovina i kvartfinale.

De fire kvartfinalevinnerne får også VM-plass, mens to av taperne får spille om Europas siste plass i sluttspillet.

I den andre gruppen som ble avgjort onsdag ble Irland kvartfinaleklar tross 0-7-tap for Tyskland. Irene kom best ut på innbyrdes oppgjør mot poenglike Bosnia og Serbia, tross suverent dårligst målforskjell.