Hødd vant 5-2 borte mot Larsnes/Gursken og er klare for cupens 2. runde. Selv om kampen aldri var spesielt spennende, var oppgjøret svært spesielt for flere av spillerne.

- Det er veldig artig å komme hit og ta del i en slik fest. Jeg kjenner samtlige på Larsnes/Gursken, så det er noe helt spesielt å møte dem, forteller Hødds Bendik Torset.

- Jeg unner de alt godt. Derfor er nesten litt kjedelig å slå dem ut, fortsetter midtbanesliteren, som i likhet med Andreas Rekdal og Steffen Moltu var tilbake på sin forhenværende hjemmebane.

Kjedelig var det imidlertid ikke på pretensiøse River Plate Kunstgrasbane denne cupaftenen.

Med sol, varme og 866 tilskuere i Gursken lå alt til rette for en heidundrende cupfest mellom Larsnes/Gursken og Hødd.

3. divisjonslagets håp om en cupbombe på Søre Sunnmøre forsvant imidlertid raskt. Etter tre dødballer i løpet av de første fem minuttene lå det et mål i lufta.

Shroots første

På den fjerde corneren lurte Robin Shroot seg fri på bakerste stolpe. Der fikk han langt bedre tid enn hva han er vant til fra både norsk 1. divisjon og engelsk fotball. Dermed kunne nykommeren banke inn sin første scoring i en offisiell Hødd-kamp med en lekker volley.

Vertene fra Larsnes og Gursken lærte ikke mye av åpningsminuttene, og i det niende minutt fikk cupmesterne fra 2012 nok et hjørnespark. Steffen Moltu raget høyes som så mange ganger før og doblet Hødds ledelse.

- Ballen treffer meg i hodet og går i mål. All honnør til servitøren. Jeg tar ikke på meg den scoringen, spøker Moltu etter sitt flotte hodestøt.

- Det var viktig å få to så tidlige mål. Vi skal være såpass mye bedre. Det gjorde at vi kunne senke skuldrene. Dessverre senket vi oss kanskje litt for mye utover i kampen.

Klasseforskjell og punktering

Det var blåtrøyene som skinte i solskinnet og viste virkelig at de tok oppgaven på alvor. Allerede i det 20. minutt kom 3-0-scoringen. Espen Standal viste hvilke kvaliteter han har rettvendt i bakrommet da han rundet keeper og mer eller mindre punkterte kampen i Hødds favør.

Dermed kunne Hødd-supporterne senke nervene og nyte sola i en kamp som dabbet noe av utover i omgangen, slik som Moltu skisserte. Sindre Eids elever var svært effektive og kontrollerte kampbildet etter dette med mye ballbesittelse og lite sjanser.

Larsnes/Gursken kom seg fra åpningssjokket og tok nå del i kampen på en helt annen måte, men slet med å sette Jan-Lennart Urke på prøver.

Scoring i begge ender

Etter hvilen vedvarte kampbildet. Fem minutter ut i 2. omgang skjedde akkurat det samme som i 1. omgangens femte minutt. Shroot var iskald fra kort og skrått hold og banket inn 4-0.

Åtte minutter senere kunne imidlertid endelig hjemmefansen juble. 16 år gamle Aleksander Rekdal testet skuddfoten fra 25 meter. Det angrer han neppe på, for skuddet suste i mål bak en solplaget Jan-Lennar Urke, som hadde glemt capsen i kommoden.

- Aleksander er god. Han kan nå langt, men det krever hard jobbing, sier Andreas Rekdal om sitt 16 år gamle søskenbarn.

Engelsk hat trick

Hødd var tydeligvis sultne på å perfeksjonere angrepsspillet og fortsatte å male på. I det 69. minutt spilte gjestene seg frem til et straffespark. Dermed fikk Shroot sjansen til å fullbyrde sitt hat trick.

Engelskmannen var sikker som banken og kan dermed ta med seg matchballen hjem til Ulsteinvik i ekte engelsk ånd.

Fotballkunst fra Larsnes/Gursken

Ti minutter full tid kom kampens vakreste scoring. Den var det vertene som kunne glede seg over. En nydelig crosser søkte mot venstrefoten til Robert Auflem Vik. Kantspilleren nølte ikke og banket til på direkten. 2-5-reduseringen var en estetisk nytelse å se på.

Like etterpå vartet Urke opp med en strålende redning, slik at Hødd enkelt kunne kontrollere inn avansementet i sluttminuttene.

- Vi blir for passive i starten, og når de går opp i 3-0 så tidlig, frykter jeg et stortap. Heldigvis klarer vi å reise oss, presse høyere og avslutte kampen på en god måte, oppsummerer hjemmelagets kaptein og tidligere Hødd-spiller Anders Vaagen.

Kampfakta:

LARSNES/GURSKEN – HØDD

BANE: Gursken kunstgrasbane River Plate

TILSKUERE: 866

MÅL: 0-1 Robin Shroot (5), 0-2 Steffen Moltu (9), 0-3 Espen Standal (20), 0-4 Shroot (50), 1-4 Aleksander Rekdal (58), 1-5 Shroot (69, str.), 2-5 Robert Vik (81)

DOMMER: Torbjørn Myklebust Krøvel, Ørsta IL - 6

GULE KORT: Jonas Ingebrigtsen, Hødd.