46 deltakere trosset dårlig vær og fullførte enten 5 eller 10 km under det første løpet i Vinterkarusellen 2017/18 lørdag ettermiddag.

Sjøl om temperaturen var lav var underlaget fast og fint og 17-årigen Andreas Vangsnes, Ålesund Friidrettsklubb, satte like godt ny løyperekord på 5 km med tida 16.38.

Han slo en så sterk løper som Kristian Nedregård, Spjelkavik og Omegn FIK, med nøyaktig minuttet.

God trening

– Jeg tar disse løpene i Vinterkarusellen som god trening. Først og fremst er jeg mellomdistanseløper på bane om sommeren, sier Vangsnes.

Som fikk tre bronsemedaljer på sommerføre under ungdoms- og junior-NM.

Han er jevngod med klubbkollega Håkon Stavik på 3000 meter, Stavik som imponerte lørdag med 4. plass under nordisk mesterskap i terrengløp i Danmark.

Minuttseier også på 10 km

På 10 km under Vinterkarusellen i Fremmerholen lørdag ble det også seiersmarginen nøyaktig minuttet; Sondre Teigen Lillebostad, som bor i Sogndal, men kommer fra Emblem, vant på 35.52.

Mens Per Strøm, Ålesund Folkehøgskole, kom inn på 36.52.

Blant damene vant Elisabeth Rørvik, Ålesund FIK, på 44.07, mens Britt Skuseth, Ålesund, vant 5 km kvinner på 28.28.