I tillegg til det mest grunnleggende byr messa også på mye ekstraordinært.

Det er ikke bare vinduer, dører og gjerder man kan få tak i Storhallen denne helga. Om lommeboka tillater, det kan man nemlig få med seg en god del luksus hjem til boligen. Blant tingene som de fleste bare turte drømme om, var et motstrømsbasseng som sjølveste Michael Phelps har satt sitt preg på.

– Dette hadde vært noe. Her er det jo plass til kjempe mange, man kan ha fest oppi, sier Silje Dahl mens samboeren Sten Marius Nikolaisen var hakket mer fascinert av treningsmulighetene.

– Men foreløpig blir det nok med drømmen. Vi får nok gå for noe litt mindre, forteller de og sikter til prisen på 380.000 kroner.

Spennende

Det var også mange som viste interesse for en helt ny design grill, som først er kommet til Norge i år. Blant disse var Erik og Galina Blindheim, som satt grillen høyt opp på ønskelisten av en spesiell grunn.

– Dette er jo noe som naboene i hvert fall ikke har, ler Galina som håper grillen blir å finne under juletreet i år.

– Dette var jo veldig spennende, vi har aldri sett noe lignende før, forteller paret som ser for seg mange spennende måltider med grillen.

– Det var ikke akkurat bare pølser de grillet på demonstrasjonsvideoen. Man kan jo lage alt, også kan den jo stå ute og brukes året rundt, så slipper man å ta den inn hele tiden, sier Galina som likevel ikke tok med seg grillen hjem fra messa.

– Boligmessa er til inspirasjon, og det er veldig mye morsomt og innovativt her. Men ting til boligen koster jo gjerne litt, så det blir ikke så mange impulskjøp på oss. Men her kan vi se, også gå hjem og planlegge litt, forteller de.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

I vinden

Og med det havner de rett i målgruppen til messa.

– Folk kommer hit for å få inspirasjon og gode ideer, før de kan gå på nettet senere og undersøke mer og eventuelt kjøpe. Det som kanskje er aller viktigst er at her får de snakke med folk og eksperter som gjerne hjelper. Det er ikke like lett og forstå over nettet, forteller Einar Kvalheim ved prosjektavdelingen og legger til at folk er ivrige på boligmesser i disse dager.

– Det jo tider hvor folk kjøper mye til hytte og hus. Og hyttene skal være like moderne som husene, og man pusser opp. Da er vi med notene og tilbyr det som er aktuelt.

Selv om det 5,46 meter lange motstrømsbassenget fristet, ble det med drømmen for Silje Dahl og Sten Marius Nikolaisen. Foto: Maria Moe
Erik Blindheim og Galina Blindheim forhører seg om design-grillen hos selger Amarjot Kaur. Særlig Galina håpte at grillen ville bli å finne under juletreet i år. Foto: Maria Moe
Irma Moen og Dominika Kvcharska går service og samferdsel ved Ålesund videregående skole. På boligmessa selger de klokker som ungdomsbedriften deres har laget. Foto: Maria Moe