Det skriver de to i en felles e-post til Sunnmørsposten, med bakgrunn i at regjeringen vurderer å flytte 1.200 statlige arbeidsplasser ut av Oslo.

BAKGRUNN:

1.200 arbeidsplasser aktuelle for utflytting fra Oslo

Nesvik: – Møre og Romsdal er et fylke som vurderes

Gjerde og Falkevik viser til regjeringens dokument som sier at Kunnskapsdepartementet nå går gjennom flere sentraladministrative oppgaver.

Gjennomgangen omfatter om lag 850 årsverk. 618 av disse er lokalisert i i Oslo, og disse vurderes nå å flyttes enten til Vestlandet eller de tre nordligste fylkene.

Tror Ålesund kan ha sterke kort

Falkevik tror Ålesund kan stille med sterke kort i kampen om arbeidsplasser fra kunnskapsdepartementet, men bare om hele regionen står samlet.

Falkevik og fylkesvaraordføreren mener Ålesund må være tidlig ute med å melde fra at byen ønsker seg statlige arbeidsplasser fra Kunnskapsdepartementet.

– Det blir viktig å vise frem at vi både vil og har kompetanse. Vi ønsker at dette er en kamp hele Ålesundsområdet og fylket kan være med på, sammen med Mørebenken.

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet til Ålesund? Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Alert

Fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde mener byene i Møre og Romsdal må være «på alerten» for å sikre at de blir med i kampen med resten av landet.

– Venstre har tatt initiativ til at fylkeskommunen nedsetter enadministrativ gruppe til å jobbe for å få flere statlegearbeidsplassert til fylket. Dette var også oppe som spørsmål påsiste fylkesutvalgsmøte. Vi har visst at det kom til å komme enutflytting fra Oslo, slik det gjør nå, og ville passe på atfylkeskommunen var beredt, sier Gjerde.