Det er TV 2 Nyhetene som mandag forteller historien om hvordan 35-åringen ble fristet av en treromsleilighet med sentral beliggenhet med en månedsleie på 9.900 kroner.

Sunnmøringen kom i kontakt med utleieren via Finn.no, som utga seg for å være en italiensk ingeniør.

De ble enige om at Otterlei skulle «prøvebo» leiligheten noen dager, men før han dro til Trøndelag ville kvinnen også at han betalte et depositum på 100 euro - eller rundt 9.400 kroner. Sunnmøringen overførte pengene via en nettside med Airbnb-logo, som er et anerkjent nettsted for privat utleie.

Vel framme i Trondheim ante han først uråd, men forstod at han var blitt lurt da han ankom adressen og fant en låst dør. Nettstedet der han hadde overført pengene, var også forduftet.

– Jeg ble forbanna, aller mest på meg selv. Jeg burde jo ha skjønt det. Ikke minst fordi leiligheten var så flott på bildene, det var jo for godt til å være sant, sier Otterlei til TV 2.

Sunnmøringen må trolig se langt etter pengene han la ut på depositum, reise og opphold fordi han overførte pengene frivillig - og ikke brukte kort.

Leder for forbrukertrygghet i Finn.no, Geir Petter Gjefsen, sier det er sjelden de får meldinger om tilsvarende svindel.