– Boligmarkedet utviklet seg i desember som normalt for måneden og bekrefter trenden med svakt synkende priser gjennom høsten 2015. For 2015 endte vi på en gjennomsnittlig prisvekst på 7,2 prosent, noe som er sterkere enn hva de fleste spådde ved inngangen av året. Det lave rentenivået har trolig hatt vesentlig betydning for utviklingen, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Det ble solgt snaut 3.000 brukte boliger i desember, en kraftig nedgang på 6,1 prosent fra samme måned året før. Totalt ble det solgt 88.283 boliger i fjor – 3,7 prosent flere enn i 2014.

I Oslo steg boligprisene 9,5 prosent i løpet av fjoråret, mens det andre ytterpunktet er Stavanger, som hadde en prisnedgang på 5,3 prosent.

– Sett året under ett er de regionale forskjellene i det norske boligmarkedet svært tydelige, hvor Oslo og Stavanger er ytterpunktene, mens de øvrige store byene har en mer moderat prisvekst. I 2016 forventer vi at dette utviklingstrekket vil forsterke seg ytterligere, sier Dreyer.

Hva ble boligen solgt for? Sjekk smp.nos kart over boligsalg på Nordvestlandet.