– Jeg blir jo snart 75 år, så det er vel på tide at jeg gir meg nå. Så jeg får finne på andre ting å gjøre, blant annet bruke mer tid på familien min. Jeg og kona har to barn og tre barnebarn i Oslo, så det blir vel en del turer dit, sier Strømsheim.

Som har hatt en desidert nøkkeljobb i AaFK-systemet gjennom alle de årene AaFK har vært i toppen av norsk fotball. Det har vært Knut som har hatt hovedansvaret for at sponsorinntektene holdt seg oppe, slik at AaFK også kunne satse stort på det sportslige plan.

Og selv om han snart runder tre kvart hundre år, kunne han tenkt seg å fortsette et par år til.

– Det var AaFK som mente at nok var nok, og det aksepterer jeg. Ingen bitre følelser fra min side, men det føles både vemodig og litt godt å gi seg, fastslår han.

Som Strømsheims erstatter er nå Sara Isabella Aarøe ansatt, og sammen med markedssjef Kjell Slinning får hun en voksen jobb med å etterfølge Strømsheim.

Tøffe tider

– Det er tøffe tider nå. AaFK merker selvsagt også krisen i offshore-bransjen, der har vi fått et kraftig frafall i inntektene. Og offshore etterlater seg hull som ikke er mulige å tette på kort sikt, fastslår han.

Som føler han har god samvittighet for den jobben han har gjort for AaFK i disse 13 årene.

– Til å begynne med kom jo alle AaFKs sponsorer fra Ålesundsregionen. Men jeg har bidratt til å flytte noen dørstokker og åpne noen dører også til resten av Sunnmøres næringsliv, og det er jeg stolt av. Det er vel kun i Ulsteinvik vi ikke har fått gjennomslag, av naturlige grunner, smiler han.

Strømsheim har også vært sponsoransvarlig for de to seilerfestene Ålesund har hatt, i 2001 og i fjor sommer. - Neste Tall Ships her kan bli i 2021, da er jeg 80 år. Det er jo mindre enn Bjarne Haagensen er nå, så kanskje jeg slenger meg med? ler Knut.

– AaFK-høydepunktene dine?

– De er mange. Det første opprykket til eliteserien tar kaka. Den første kampen på CLS i 2005 var enorm, de to cupfinalene likeså. Og europacupkampene. Gode minner, alt sammen!

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook