Det blir litt av en overgang for J17-landslagsspiller Sunde, som vanligvis spiller i 2. divisjon for Fortuna. Nå starter snart alvoret i Tsjekkia.

– Vi er i Oslo nå og skal ha litt tid her før vi reiser til mesterskapet. Vi har et veldig skikkelig opplegg rundt EM-sluttspillet, og det er veldig spennende det som skal skje i neste uke, sier 16-åringen til Sunnmørsposten.

J17-landslaget blir beskrevet som en svært spennende generasjons. EM-sluttspillet er det første sluttspillet som denne generasjonen kunne kvalifisere seg til, og det har de klart med glans. I den siste kvalifiseringsrunden ble alle de tre kampene vunnet.

To går videre fra gruppespillet

– Det blir sagt at vi er en gjeng gode spillere, og det synes jeg vi har fått vist også. Nå venter det tre kamper i gruppespillet mot Nederland, Irland og England, sier hun.

Ettersom det kun er åtte nasjoner med i sluttspillet, så er det første – og andreplassene i gruppespillet som går rett inn i semifinalene.

– Målet vårt er å gå videre til semifinalen, men drømmen er jo sjølsagt å få spille EM-finalen, sier Sunde, som er Fortunas beste spiss i serien, men på landslaget er hun fast på laget som midtstopper.

J17 åpner mot Nederland og avslutter gruppespillet mot England 8. mai. Finalen spilles 14. mai.

Tøff gruppe for G17-landslaget

Men det er også to andre sunnmøringer som skal i aksjon på G17-landslaget, som også kom seg til EM-sluttspillet.

Anders Waagan (AaFK) og Elias Flø (Hødd) har vært fast inventar i G17-troppen i kvalifiseringen, men førstnevnte har spilt i flest av kampene. G17-landslaget møter England, Nederland og Ukraina når gruppespillet starter torsdag neste uke.

Waagan og Flø innleder mot England og avslutter mot Ukraina 10. mai. Finalen spilles 19. mai. EM-sluttspillet arrangeres i Kroatia der hele 16 nasjoner er med, og det er første gang Norge har klart å kvalifisere seg. Det skal sies at antall deltakernasjoner ble økt i forhold til tidligere.