AaFK 2 lå allerede under 0–1 da dommer Fredrik Løken viste AaFK-spissen det røde kortet etter 23 minutter. Sunnmørspostens utsendte fikk ikke med seg situasjonen, men ifølge flere tilskuere skal Berisha ha sparket etter Herds Audun Øvrelid mens ballen var langt unna.

Etter kampen benekter imidlertid Berisha at situasjonen burde ført til rødt kort.

– Jeg aner ikke hvorfor jeg får kort. Jeg får meg et par solide smeller, blant annet albuen hans og et par ting som dommeren ikke ser.

Helt fra cupkampen sist har han spilleren (Øvrelid) vært ute etter meg. Men å få rødt kort … jeg vet da pokker. Dommeren så ikke hva som skjedde, ingen så hva som skjedde – fordi det ikke skjedde noe som helst, hevder Valmir Berisha til smp.no.

– Hva skjedde slik du opplevde det?

– Han gir meg en reell albue og jeg forsøker å springe etter han. Så begynner han å skrike. Jeg vet da faen. Så spør jeg dommeren hvorfor jeg får rødt kort. Men jeg får ingen svar, sier Berisha.

– Sparket du han?

– Nei. Om jeg hadde gjort et forsøk og sparket han, så hadde jeg fått han ned. Men det fikk jeg ikke, sier Berisha.

Etter hvert antyder han likevel at det er en smule uprofesjonelt å bli utvist i en andrelagskamp.

– Har du ute en fot eller noe lignende mot Herd-spilleren?

– Ja, jeg løper i lag med han. Men at han løper inn i mitt bein er en helt annen sak. Om dommeren hadde sett hva som skjedde, så hadde det ikke vært rødt kort, hevder Berisha.

Hoveddommer Løken viste ut Berisha etter å ha konfrontert en av sine assistentdommere om situasjonen.

Mens Valmir Berisha hevder det aldri skulle vært rødt kort, har Herds Audun Øvrelid en litt annen oppfatning av situasjonen.

– Jeg har en duell med han tidligere i kampen der han kanskje skulle hatt frispark. Så er det en bakromsball der han springer bak meg.

Plutselig kjenner jeg et spark eller et slag i siden. Det er det eneste jeg vet. Men linjedommeren så det og mente det var rødt, sier Øvrelid.

– Er det riktig med rødt kort?

– Ballen er 20 meter unna og jeg får et slag/spark i siden. Sånn sett er det jo rett. Det er jo bare en hevnaksjon, og slik kan vi ikke ha det i fotballen, sier Øvrelid.

Han bekrefter at han og Berisha også var i tottene på hverandre under cupkampen tidligere i år.

– Det var noen skjellsord som ble utvekslet da. Så ja, det har vært en del dueller mellom oss selv om vi bare har spilt to kamper mot hverandre, sier han.

Vondt ble til verre for AaFKs del da Bendik Mathiesen økte Herds ledelse til 2–0 etter 32 minutter. Men AaFKs marerittomgang skulle bli enda verre.

Emil Solnørdal hadde allerede fått et svært billig kort da han mistet ballen på egen halvdel etter 33 minutter. I refleks rev han ned en Herd-spiller på veg framover. Det andre gule kortet var soleklart og dermed måtte AaFK spille med ni mann kampen ut.

Heigre følte seg snytt

Oppgaven virket dermed håpløs for AaFK som faktisk kom best i gang på Herdtun. AaFK stilte et sterkt lag, og innledningsvis hadde Marlinho et par gode muligheter som kunne gitt scoring.

I stedet scoret Herd på sin første sjanse. Pål Vestly Heigre ropte keeper på en dødball, men møtte sterk motstand i Audun Øvrelid.

Duellen endte opp i feltet og der pirket Ingolfur Kristjansson den i mål.

– Jeg skulle hatt et klart frispark i den situasjonen. Han meier jo meg ned, sier Pål Vestly Heigre som måtte byttes ut med en lårhøne i etterkant av situasjonen.

Selv med ti mann virket Aalesund farlige, men i stedet kom Herds 2-0-scoring etter at Kristian Halvorsens nydelige skudd i tverrliggeren ble fanget opp og pirket i mål av Bendik Mathiesen.

AaFK løftet seg

Selv med ni mann yppet Aalesund seg i store deler av andreomgang.

Etter 57 minutter fikk gjestene også reduseringen ved Sebastian Andreassen. Herd laget et unødvendig straffespark og fra ellevemeteren var Andreassen sikker. Dermed 2–1 og en viss spenning i kampen.

AaFK var det førende laget i andreomgang, men slet med å komme seg til de aller største sjansene. Herd la seg bakpå, og fikk naturlig nok enorme rom til kontringer.

Men målene drøyde lenge. Først noen sekunder før slutt avgjorde Herd kampen da Ingolfur Kristjansson stanget et vakkert Herd-angrep i mål til 3–1.

Resultatet betyr at Aalesund – etter elleve serierunder – har fem poeng opp til sikker plass i 3. divisjon.

– Vi ønsker sjølsagt å holde plassen i divisjonen. 3. divisjon er en god og viktig utviklingsarena for oss. Men er vi ikke gode nok, så er det ingen krise om vi rykker ned. Utvikling er det viktigste for denne gruppa, sier AaFK 2-trener Remi Natvik.

Selv om det ble tap mot Herd, skryter han av spillerne sine.

– Det blir jo en merkelig kamp, men det er jo utrolig hva vi klarer med to mann mindre. Det kunne jo nesten blitt uavgjort ut av det. Så det viser at vi har mange gode individuelle spillere. Jeg synes de viser fram det, sier han.