– Hva skal jeg si? Jeg velger å gratulere Bergsøy, sier en skuffet AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise etter AaFKs sensasjonelle cupexiten onsdag kveld.

AaFK gikk oppskriftsmessig opp i ledelsen etter en halvtime, men etter det gikk det aller meste galt borte mot 4.-divisjonslaget Bergsøy.

AaFK skapte fint lite i andreomgang, og da Franjo Tepuric stanget inn 1–1 etter 75 minutter var det ikke ufortjent.

Bergsøy-spillerne kjempet som helter mot slutten – og fire minutter før slutt sendte Craig Rogers av gårde frisparket som sørget for elleville jubelscener i Fosnavågen.

– Jeg har ikke ord. Dette er helt enormt. Det er en så stor prestasjon at jeg sliter med å beskrive det. Vi lykkes med alt taktisk i dag. Helt rått, jublet en rørt Bergsøy-trener Toni Sandanger etter at laget hans sto imot den siste sluttspurten.

Skammelig

Bjørn Helge Riise kunne ikke gjøre annet enn å beklage overfor AaFK-supporterne.

– Vi må bare beklage. Cupen er noe av det største man kan være med på i Norge, og nå er vi ute. Det er ikke godt nok av oss, sier Riise.

Heller ikke trener Lars Bohinen hadde noen unnskyldninger.

– Det er direkte flaut på vegne av alle som jobber i klubben og er glad i klubben. Jeg kjenner det langt inn i beinet. Vi skammer oss alle sammen, sier Bohinen.

AaFK tok ledelsen

I Fosnavågen bydde et tallrikt hjemmepublikum–kledd i rødt og hvitt–bydd opp til folkefest.

AaFK kom seg umiddelbart til en stor sjanse ved Anders Waagan, men etter det hadde faktisk Bergsøy overraskende god kontroll defensivt mot et tafatt AaFK-lag.

Nettopp derfor var det nok ekstra irriterende for Bergsøy at AaFKs ledermål kom på deres neste store sjanse. Bergsøy ropte fånyttes på frispark da Jernade Meade–som starta sin første AaFK-kamp–dro seg fri inne i feltet etter 29 minutter. Avslutningen snek seg inn i hjørnet og 0–1 var et faktum.

Tepuric i fokus

Etter hvilen yppet Bergsøy seg umiddelbart på en dødball, men AaFK-forsvaret fikk ryddet unna. Aalesund hadde sjølsagt mest ball, men klarte ikke å sette noe særlig press på Bergsøy som holdt overraskende godt mot Lars Bohinens menn.

Etter hvert var det faktisk Bergsøy som virkelig tok tak i kampen.

Midtveis i omgangen ble Franjo Tepuric spilt gjennom og ville ha frispark og utvisning på Robert Sandnes.

Nevnte Tepuric skulle imidlertid få sin revansje. Etter 75 minutter ble det virkelig fyr i Bergsøy-publikummet da spissen raget høyest på en dødball og stanget inn 1–1.

Scoringen ga Bergsøy–og hjemmepublikum–voldsom entusiasme.

AaFK virket aldri å skjønne alvoret–og faktisk var det lenge Bergsøy som virket farligst offensivt.

Fire minutter før slutt sendte altså Bergsøys Craig Rogers av gårde frisparket som sørget for en av tidenes cupbomber sett med Bergsøy-øyne.