HERD – FØRDE 2-2 (2-1)

BANE: AMFI Moa stadion

TILSKUERE: 90

MÅL: 0-1 Oskar Roti (17), 1-1 Emil Fosse (39), 2-1 Carl Joakim Kvist (sjølmål, 44), 2-2 Øystein Myrkaskog (49).

DOMMER: Øystein Simon Ytterland, Valder – 6.

GULT KORT: Emil Fosse, Herd, Brage Sandvoll, Førde.

KOMMENTAREN: – En kamp vi skulle ha vunnet, men vi gir bort for lette mål. Vi har i alle fall berget plassen. (Herd-trener Eirik Hoseth.)

KAMPEN: Herd misset en rekke store sjanser i 2. omgang, og måtte nøye seg med det ene poenget. Men Herd er fortsatt det eneste laget i avdelingen uten hjemmetap. Den groveste missen var straffesparket som toppscorer Ingo Kristjansson satte utenfor, få minutter etter at Førde hadde utliknet til 2-2 i begynnelsen av 2. omgang. Etter det dominerte Herd stort, men Førde-keeper Fredrik Hanssen skulle bli redningsmannen for gjestene, som bare har tapt en av ni siste kamper og er på god veg til å berge plassen.

Førde tok ledelsen etter et frispark, og var vel så gode som Herd i 1. omgang. Sunnfjordingene var stadig farlige på dødballer, men Herd fikk utlikning etter corner som Emil Fosse satte inn etter retur fra keeper. Kort etter måtte keeper gi retur på et hardt innlegg fra Kristjansson. Ballen gikk rett i beina til midtstopper Kvist og derfra i mål. Førde fikk tidlig utlikning i 2. omgang da Øystein Myrkaskog kunne sette inn en retur fra keeper etter et innlegg.