Det var Odd som hadde initiativet i starten av kampen og la et press på AaFK tidlig. Men det var AaFK som fikk kampens første sjanse ved «Mos» etter et perfekt innlegg fra Jo Nymo Matland. Spissen fikk ballen rett på foten, men avslutningen gikk himmelhøyt over fra fem meter.

Odd fortsatte å ha ballen mye, men etter en corner halvvegs ut i omgangen tok hjemmelaget ledelsen ved Leke James. Ballen gikk fra Aron Thrandarson til «Mos», som sleivsparket ballen til James på åpent mål til 1-0. Mikael Dyrestam kunne økt til 2-0 etter en corner tre minutter senere, men headingen gikk høyt over fra fem meter.

Diouf utlignet

Etter scoringen var det AaFK som hadde initiativet i kampen og produserte sjanser. Matland slo et godt frispark inn i feltet etter 28 minutter, men på bakerste stolpe headet James utenfor fra tre-fire meter.

Etter en god periode for hjemmelaget, slo Odd tilbake med 1-1 etter 34 minutter på sin første sjanse. Pape Paté Diouf satte ballen enkelt i mål etter en god ball fra Fredrik Nordkvelle. Dermed sto det 1-1 til pause på Color Line stadion.

Etter pause startet Odd på samme måte som i 1. omgang med et godt press på hjemmelaget, som lå lavt i banen og bare tok i mot presset. Det tok ikke mer enn ni minutter av omgangen før Odd hadde snudd kampen. Igjen var der tidligere Molde-spiller Diouf som scoret.

Scoret etter frispark

Innbytter Ulrik Flo kunne økt til 3-1 etter ei stupheading fra fire-fem meter, men Sten Grytebust vartet opp med en bunnsolid redning like etter at timen var spilt. AaFK fikk kampens neste sjanse da Carl Björk headet mot mål etter et frispark, men Sondre Rossbach fikk slått godt ut til corner.

Selv om trener Trond Fredriksen hev innpå det han kunne av offensiv kraft, var det Odd som kunne juble for den neste scoringen. Espen Ruud slo et perfekt frispark som Fredrik Oldrup Jensen stanget inn til 3-1 for gjestene ni minutter før slutt. Dermed tapte AaFK sin første hjemmetap siden 25. mai mot Viking.