Og mer eller mindre misunnelige divisjonskolleger begynte allerede for flere år siden å ymte frampå om «kjøpelaget» Brattvåg.

– Og det er jo på en måte riktig! Vi har en del spillere på såkalte proffkontrakter, men de må jobbe for lønna ved å stille opp for vår Fotballfritidsordning (FFO). Og nå har vi også starta opp et tilbud, «Fotball Spesiale», for elever i ungdomsskolen.

Også her må våre A-spillere stille opp som instruktører og lærere, opplyser Brattvågs sportslige leder Ole Petter Aarsund.

– De øvrige spillerne våre får kjøregodtgjørelse, og kun det. For å si det slik: Da jeg selv spilte fotball for Rollon i 1983–84 hadde jeg mye bedre betalt enn det eksempelvis vår keeper Per Espen Thorsen har i dag.

Vi betaler ingen spillere for å drive dank, vi setter krav til dem, fastslår Aarsund.

– Calle Björk var bra betalt i Brattvåg?

– Han var bra betalt, men vi har spillere i dag også som tjener like bra som det Björk gjorde her. Men i likhet med Björk jobber de altså for lønna, sier «OP,», som han er kjent som i fotballmiljøet.

Rike onkler

Aarsund legger ikke skjul på at klubbens to rike onkler Leif Arne Langøy og Arne Harnes betyr alt for Brattvågs storsatsing.

– Uten deres bidrag hadde vi aldri kunne ha satset som vi gjør. Og til sesongstart neste år har vi også en overbygget tribune på plass, med 500 sitteplasser. Og jeg føler at den skepsisen som kanskje var i lokalmiljøet da vi starta denne satsingen, er borte nå. Mye av den støyen som vi opplevde i nærmiljøet kom rett og slett av uvitenhet om prosjektet vårt. Folk ser nå at også breddeavdelingen vår nyter godt av økt toppsatsing, og de liker at det spilles flott fotball på stadion, sier han.

Likevel er sannheten at Finn Alvestad er eneste ekte brattvåging som nå spiller fast på A-laget. Og han bor i Ålesund.

– Vi har ikke vært flinke nok på aldersbestemt, og dette har skjedd over mange år. Men nå har vi tatt tak, og om fem år har vi et håp om at halve A-stallen består av lokale spillere fra Haram og nærliggende strøk. Dette er et prioritert satsingsområde for Brattvåg IL, fastslår Aarsund.

Importer

Men fortsatt må Brattvåg lene seg til sine importer om ambisjonene om en plass på øverste halvdel i 2. divisjon neste år skal oppfylles. Brattvåg har tre svensker på A-laget (i fjor var det fire), og en rekke ålesundere (særlig fra SIF) pendler til og fra Brattvåg fem ganger i uka. Noen romsdalinger har Brattvåg også fått på plass.

Pluss sjølsagt klubbens dyktige svenske heltidsansatte trener Per Gidlund, som Aarsund mener er fylkets dyktigste trener.

– Hvis vi får beholde våre trofaste økonomiske støttespillere, mener jeg personlig at Brattvåg bør kunne snuse på opprykk til 1. divisjon innen få år. Men dette er altså min mening, smiler han. Lørdag har Brattvåg hjemmekamp mot Stryn – og bør vinne igjen.

Øvrige kamper lørdag: KBK 2–SIF, Årdal-Spjelkavik og Bergsøy-Volda.Søndag spilles Florø2–Eid, mens Herd–Sogndal 2 og Hødd 2–KFK går mandag.