Når den nye eventhallen til Momentium åpner i Øygardshavna er nærmere 35 «kulturformidlere» samla under samme tak.

Eventhallen blir det nyeste tilskuddet til Øygarsdhavna og den tidligere kjøkkenfabrikken til Møre-kjøkken på Giske. Neste lørdag åpner de dørene med en storslått åpningsfest.

– Eventhallen blir det nyeste tilskuddet til Momentium-familien, og utfyller våre andre tilbud, mener Momentium-eier Lars Berg Giskeødegård.

Stort

Eventhallen er lokalisert til det som tidligere var produksjonshallen til Møre-kjøkken.

– Her vil det nå bli plass til opp mot 400 mennesker, alt etter type arrangement. Vi ser for oss konferanser, møter, utstillinger, bryllup, kick-off og mer til, og man velger selv hvordan man vil ha det. Vi kan levere full pakke, eller de som leier kan ha med seg alt, sier daglig leder i Momentium, Ronny Stokke.

– Det er mulig å skreddersy sin egen dekor, da vi har tre kraftige prosjektorer som kan pryde veggene her ute, sier salgssjef Idar Giskegjerde.

Samarbeid

Momentium ser for seg at Eventhallen kan samarbeide med andre aktører på Sunnmøre.

– Spesielt håper vi å kunne være et supplement til det hotellene arranger. Har de en konferanse, kan de kanskje rykke inn hit en dag, og ha med seg alt de trenger. Kjøkkenet her er topp moderne, og med store panoramavinduer er utsikten perfekt, sier Stokke.

– Vi ønsker også å knytte til oss turistnæringa, og da kanskje spesielt cruisepassasjerer som kan få en opplevelse her ute. Vi disponerer også flere mål med uteområde, sier Giskeødegård.

De tre er klare på at Eventhallen ikke skal være en konkurrent til Terminalen Byscene.

– Vi ønsker at de to skal utfylle hverandre. Skal et firma på en konsert på Terminalen, kan de komme hit først, og så bli skysset til byen senere, sier Giskegjerde.

– For vi ordner alt av transport ut hit, sier Stokke.

Rundt 300 personer er invitert til åpningsfesten for Eventhallen neste lørdag.

– Da vil vi vise oss fram skikkelig sier Momentiumgutta.

Kultursentrum

Foruten Momentium holder Lyd og Lyspartner, Kodebyraaet, Tikkio, et glassfirma og flere fotografer, filmmakere og skribenter til i Øygardshamna.

– Vi er over 30 stykker, og nærmer oss det tallet som var da Møre-kjøkken var på sitt største. Vi har fortsatt plass, og flere planer, så det blir mer folk her ute etter hvert. Vi har alltid noe på gang, sier Giskeødegård.

Momentiumanlegget på Giske Foto: Staale Wattø
Kunstner Trine Giskeødegård har dekorert toalettene i Eventhallen. Foto: Staale Wattø