- Dette var sjukt deilig, sier Kari Foss. Hun satt oppe på natta og fulgte løpet sammen med Sebastians mormor.

- Dette var veldig kjekt for han og for laget. Det er så kjekt når det går bra!

Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss-Solevåg kjørte den siste alpine øvelsen i vinterlekene i Pyeongchang, og til slutt var det kun Frankrike som sto mellom det norske laget og en medalje.

Lysdahl tapte den første duellen mot Tessa Worley. Foss-Solevåg utlignet i neste par mot Alexis Pinturault med sju hundredeler. Haver-Løseth røk i det tredje paret mot Adeline Baud Mugnier før Haugen virkelig måtte levere i den siste duellen mot Clement Noel. I målområdet var det vill norsk jubel etter at bronsemedaljen var i boks.

- Jeg var veldig nervøs, og ropte og gaula, sier en strålende fornøyd Kari Foss.

- Hvor mye ligger bak en slik OL-medalje?

- Jeg vet hvor mye Sebastian har forsaka. Høgtider, feiringer med familie. Trening hele dagene. Det er deilig når han får betalt for innsatsen, sier Foss.

Hun forteller at Sebastian og Nina er omtrent som søsken å regne. De har trent sammens i årevis, og Kari Foss og Ninas mor Sissel er gode veninner.

Familiene har vært på mange turer og ferier sammen.

- Vi skal nok feire dette sammen, Sissel og jeg, sier Kari.

Men først skal hun til datteren og hennes to små for å feire og spise frokost. Der blir det nok full rulle for de to små når onkel Sebastian har tatt OL-medalje.

- Du har vel en del aksjer i en slik medalje du også?

- Jeg har jo vært med og bidratt med det jeg kan på mitt vis. Faren til Sebastian har bidratt mest opp mot treningen. Jeg har bidratt med andre ting.

Det norske laget i parallellslalåm tok bronse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix