Nestoren Steinar Nøstvold Jensen er en av initiativtagerne. Han har dessuten tillatt litt navnemessig gjenbruk: Nyskapinga heter nemlig Rock`n Rollon-musikerklubben i Ålesund.

– Kjempekjekt hvis vi kan få i gang et treffsted som dette. Men her slipper verken karaokesangere eller groupies inn, altså, flirer Steinar. Han vokter døra og medlemskapet denne kvelden vi er innom.

Det har gått et lite halvår siden Geir Nakken måtte legge ned i Keiser Wilhelmsgate.

Nakken Musikk var noe langt mer enn en instrumenthandel. Stenginga av denne vitale institusjonen utløste store sorgreaksjoner i byens musikermiljø.

Les også: Nakken Musikk stenger dørene

For å bøte på den sosiale mangelsjukdommen arrangeres det nå faste kvelder på Steinovnen tredje fredag i hver måned.

I tillegg til Steinar Nøstvold Jensen, er Stein Sætre, sønnen Daniel Sætre Håvoll og Geir Nakken med i oppstartskomiteen.

Les fleire kulturnyheiter her

Rene slektstreffet

– Musikere her i byen har gått seg på to store smeller: Først forsvant «Pizzaen» og så Nakken Musikk, sier Stein Sætre.

– Men det er ikke opp til verken et utested eller en butikk å ta vare på mijøet. Det må vi ta ansvar for sjøl. Og nå gjør vi dét! Rock`n Rollon er et lukka selskap. Men ikke mer enn at alle som spiller, kjører lyd eller arrangerer spillejobber kan tegne medlemskap.

– Rene losjevesenet?

– Kall det heller et bransjetreff. Jada, det er eksklusivt. Men det finnes jo mange tilsvarende opplegg på andre felter.

Under første treffkvelden utspant det seg rørende scener der folk klemte som om de ikke skulle sett hverandre på evigheter. Sånn føles det visst å miste et fast treffpunkt.

Følg smp-kultur på Facebook!

Daniel Sætre Håvoll (28) er særlig opptatt av å rekruttere yngre krefter. Heldigvis ser klubben ut til å favne flere generasjoner allerede. Sist var yngstemann 18 og eldste 71.

– Vi legger opp til intimkonserter på rundt tjue minutt hver klubbkveld, forteller gjengen.

De tøyser med at ukjente må passere prøvespill på bakrommet. Slik er det imidlertid ikke.

Men at Geir Nakken sjøl kan bli virkelig skummel nå som han har bedre tid til å øve – ja se det er nok en høyst reell fare...

Gjør som flere enn 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

<strong>portvokterne:</strong> F.v. Geir Nakken, Daniel Sætre Håvoll, Stein Sætre og Steinar Nøstvold Jensen har gått i spissen for Rock`n Rollon-klubben. Musikere, teknikere og arrangører slipper inn i det gode selskap.